Vehículos estacionados alrededor del Mercado de Ruzafa.

Aparcar als carrers de Russafa si no eres veí serà més difícil que mai. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezziha presentat el nou pla d’estacionament en el barri. Es tracta d’un document en fase d’estudi que preveu implantar-se pròximament.

Segons el Ajuntament de València, la nova proposta respon a una petició de les entitats veïnals. Aquesta es remunta a 2014, any en què va concloure la reurbanització del barri de Ruzafa. Va ser llavors quan es van reduir les places d’aparcament deixant-les en les 1.897 actuals.

Ara el Servei de Mobilitat Sostenible ha encarregat l’estudi de la zona per a atendre aquesta demanda. En línies generals cercarà prioritzar l’aparcament dels veïns amb la possibilitat que els no residents poden estacionar per breus períodes de temps en horari comercial.

A més, la zona blava passarà a estar sol al carrer Russafa i en la perifèria del barri. D’altra banda, hi haurà una exclusivitat residencial nocturna a l’interior, mantenint la rotació en el perímetre i afavorint així el descans en una zona sensible a les molèsties del soroll.

Pla de l’estudi d’estacionament en el barri de Russafa.

LES TRES ZONES D’ESTACIONAMENT EN RUSSAFA

  • Zona Blava (520 places): s’establirà en el perímetre del barri. A més, també estarà en la seua principal via comercial: el carrer Russafa.
  • Zona Verda exclusiu residencial (334 places): s’establirà entre els carrers Cadis i Pintor Salvador Abril (totes dues incloses) i Centelles, Maties Perelló i Regne de València. A més d’aquesta zona, també serà Zona Verda l’estacionament dels carrers General Sant Martí i Alacant.
  • Zona Taronja (1.043 places): els residents podran estacionar lliurement i amb exclusivitat en horari nocturn. Durant l’horari comercial, encara per fixar) també podrà utilitzar-la qualsevol conductor mitjançant pagament d’ORA. Aquesta zona taronja estarà emplaçada als carrers Dénia, Sueca, Puerto Rico, Buenos Aires, Literat Azorín, Pere III el Gran, Doctor Sumsi, Lluís de Santàngel o Duc de Calàbria. De la mateixa manera, també s’establirà als carrers Alcoi, Castelló i Sogorb, atenent la petició dels veïns de l’entorn de la plaça de bous.

TARIFES D’APARCAR EN ZONA BLAVA, VERDA I TARONJA

El cost anual establit per a l’ús residencial de les zones Verda i Taronja és de 86’20€ a l’any (7’18€ al mes), mentre les persones visitants podran estacionar en les zones blava i taronja des de 0’55 euros i 1’10 euros, respectivament, els primers 25 minuts, fins a 1’70 i 3’30 euros respectivament per l’estada màxima de dues hores.