Este año, l’Horta de València ha sigut la protagonista a través del projecte ‘Vinc de l’horta’ que té com a objectiu revaloritzar els productes de proximitat i de temporada.

En els menús creats pels 26 xefs seleccionats hi ha un plat principal en el que destaca un ingredient conreat a l’Horta de Valeencia. Ajoarriero de garrofó, tzatziki d’albergínia fumada, dumpling d’olla o carxofes fregides de Bonrepós; receptes basades en productes km0 que fomenten el consum de proximitat.

Durant dotze dies, es podrá fer un recorregut per diferents zones de la ciutat gaudint de la gastronomía amb un preu de menú que oscil·la entre els 20 i 25€ en els establiments participants: Apicius, Lienzo, Macel·lum, El Astrónomo, La Lola, In Time, Favela Bistro, Come y Calla, Nostrano, Viva Mascaraque, La Cigrona, Mi Cub, Ampar, Casa Nuria, La Fitorra, Trofea Grill, Ciro, Simalu, La Gobernanta Yaya Bar (Ruzafa y Carmen), Aduana, Pitanza, Levante, La Riuá i Doña Petrona..

Tota la información d’este esdeveniment gastronómico es pot trobar en l’app gratuïta Gastronosfera www.gastronosfera.com i en www.hortaturia.es.

Cerveza Turia en esta 4a edición ha promogut la relación entre agricultors i xefs. En una sèrie de 4 micro documentals descobrim el procés que recorre el producte conreat a l’Horta de València fins a convertir-se en un plat gourmet.