L’Associació per una Hostaleria Responsable en Russafa, Al Balansí, ha presentat i signat esta setmana el Codi Ètic per una Hostaleria i Oci Responsable i de Qualitat.

El contingut i els objectius del Codi Ètic pretenen promoure el compromisos per les bones pràctiques i el compliment estricte de la normativa per part de pimes, autònoms i treballadors del sector de l’hostaleria garantint el control i compliment dels horaris, la superfície d’ocupació de les terrasses, la cura del mobiliari de les terrasses, la neteja dels carrers i la conscienciació del públic.

Els compromisos subscrits també aborden aspectes com la manipulació dels aliments d’una manera higiènica i saludable, conèixer la normativa sobre al·lèrgies alimentàries, al mateix temps que la correcta gestió del servei d’admissió en els locals.

EL MALESTAR DE LES PIMES AMB L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Tot l’anterior coincideix en el temps amb una profunda crisi de confiança entre les pimes de l’oci i l’hostaleria amb l’Ajuntament de València, com a conseqüència del conflicte provocat per la recent aprovació d’una nova ZAS a València, les retallades de les terrasses de Russafa i el fracàs de la creació i posada en marxa de la figura de l’Alcalde de la Nit.

En este context, Luis Hortelano, portaveu d’Al Balansí, haquerido deixar clar que “ha arribat el moment de corresponsabilizar a l’administració per la seua incompetència a l’hora d’abordar la problemàtica de la contaminació acústica”. En este punt, ha insistit en “la passivitat i inacció de l’Ajuntament de València que, més enllà de culpabilitzar i castigar a les pimes de l’hostaleria i posar en marxa ordenances i normatives arbitràries, en 20 anys no ha erradicat el problema del soroll, com ha quedat demostrat amb la declaració de les ZAS en altres zones de la ciutat”.

De la mateixa manera, ha assegurat que les problemàtiques associades a l’oci nocturn són provocades per les activitats il·legals mancades de regulació o sobre les que l’Ajuntament no exerceix cap mena de control, com el botelló, els lateros, els habitatges turístics, les xarangues nocturnes o les festes okupes, entre altres.

En este context, els hostalers de Russafa pretenen dignificar l’activitat econòmica i social de l’oci i el turisme enfront de l’assetjament i abandó de l’Ajuntament de València. Al mateix temps, volen manifestar la seua frustració i malestar per la campanya d’atac contra les pimes hostaleres dut a terme per l’Ajuntament de València, i davant el qual el col·lectiu hostaler no pensa renunciar a cap mena d’iniciativa per a defensar els seus interessos.

Los objetos perdidos más raros de Metrovalencia

Grezzi abre un nuevo eje ciclista para conectar dos barrios de Valencia