Paterna acollirà aquest cap de semana la tradicional Romería del Rocío que organitza la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de la Comunitat Valenciana.

L’Alcalde Juan Antonio Sagredo, juntament amb la Presidenta de la Federació, Puri Torres i la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, van descobrir dimecres passat el cartell de la 37 edició de la Romería.

Juan Antonio Sagredo va agraïr la confiança de la Federació “que per desè any consecutiu ha triat el nostre municipi per a celebrar aquest esperat acte que reuneix a més d’un miler d’andalusos arribats de tots els racons de la Comunitat per a mostrar la seua devoció a la Verge”.

Presentació del cartell anunciador de les Festess del Rocío dimecres passat

Amb l’arribada de la verge ahir a l’Església de Sant Pere Apóstol de la localitat, hui divendres les diferents entitats es donaran cita a partir de les 21h al parc empresarial Tàctica per a celebrar el sopar de Joventut, a la qual seguirà una nit rociera amenitzada pel Cor Rociero Follets del Llevant del Centre Cultural Andalús d’Alaquàs.

La Romería tindrà lloc el dissabte 15 a les 17 h, després del pregó rociero, benedicció i imposició de medalles als nous portadors. A la seua arribada al recinte de Tàctica, la imatge de la Verge visitarà a les diferents entitats perquè puguen contemplar-la. El dia finalitzarà amb un rés del Sant Rosari a les 00h a càrrec del Cor de la Germandat de La nostra Senyora del Rocío de València.

Serà el diumenge 16 de juny, quan les Reines i Dames de les diferents entitats es donaran cita a les 11 h, per a encapçalar l’ofrena floral i presentació de les entitats federades a la Blanca Paloma. A continuació, el rector Sr. Vicente Pastor Bañuls oficiarà una solemne missa rociera, que estarà acompanyada pel Cor de la Germandat de La nostra Senyora del Rocío de València.

Finalment, a les 17h, la Santíssima Verge serà acomiadada amb una Salve Rociera posant així el fermall d’or a la Romería del Rocío.