El foc i la flama s’han apoderat de Paterna en la nit més màgica, la de La Cordà. Els coheters s’han unit en una festa en la que es van llançar 70.0000 cohets. Els paterners coberts d’adrenalina es preparen per a una nit inigualable.

L’ Ajuntament va crear un espai web amb preguntes frequents per a informar a tots el veïns i per aclarir els dubtes que ixen al voltant d’aquesta festa de foc com a protagonista.

El recorregut de la bengala verda per el carrer Major, marca inici de la Cordà, un protocol que siguixen els tiradors darrere del coheter major, el capità que vela per la seguretat dels participants.

Una tradició que porta fent-es 150 anys, i que ha anat millorant els sistemes de seguretat. Enguany la novetat és la cobertura de les façanes amb pintura luminiscent per a identificar ràpidament els possibles danys que puga fer el foc.

Els tiradors convertixen els cohets en instruments musicals que amenitzen Paterna, sempre acompanyats d’ un bon director d’orquesta, el coheter major.

30 minuts d’espectacle de foc i més d’ una tona de pólvora que ha durat fins a la matinada i que ha possat el fermall final a unes festes que es tancaran el dilluns amb una mascletà nocturna al Parc Central .