Un grupo de encapuchados asalta la tienda Apple de Valencia
Diversos transeúntes pasean frente a la fachada principal de Apple Valencia. / MANUEL SEGUÍN

Un grup de lladres encaputxats ha saquejat aquesta matinada la botiga Apple del centre de València. Per a accedir a l’establiment, els delinqüents van usar una maça per a trencar les vidrieres. A més, els assaltants, almenys tres, van realitzar el robatri en molt pocs minuts portant-se al voltant de 140 dispositius.

L’avís del furt es va rebre a les 4.15 hores. Després de l’advertiment, diversos dispositius de la Policia Nacional i Policia Local van acudir amb urgència al carrer Colón. No obstant això, els lladres ja havien fugit. Segons han narrat diversos testimonis al diari Las Provincias, els lladres van desaparèixer en un Porsche Cayenne a gran velocitat.

Davant la situació d’alerta, diverses patrulles policials van muntar controls en les eixides de València per a realitzar un cèrcol policial però els delinqüents van aconseguir escapar amb el botí.

Després de l’atracament realitzat aquesta matinada, la Policia Nacional ja ha obert una investigació per a esclarir el robatori i identificar als responsables. De moment, no hi ha cap detingut.

QUATRE SANTA CLAUS ARMATS, EL ROBATORI MÉS CRIDANER D’APPLE

Aquest tipus d’atracament no és la primera vegada que ocorre en aquesta famosa botiga del centre de València. Al juliol de 2018 la mateixa botiga Apple de Colón va patir un furt amb el mateix mètode. A més, al desembre de 2017 almenys dos lladres també van sostraure multitud de dispositius del mateix establiment.

Més cridaner si cap va ser el succeït un any abans en una botiga de la cadena K-Tuin a València. Al desembre de 2016 es va produir un robatori protagonitzat per quatre Santa Claus armats a plena llum del dia. Aquests es van apropiar de gran quantitat de tables d’Apple i van fugir del lloc en un BMW que posteriorment es va trobar cremat.

AIXÍ HA QUEDAT LA BOTIGA APPLE DESPRÉS DE L’ASSALT