Retrato de Rita Barberá para el Ayuntamiento de Valencia.
Retrato de Rita Barberá para el Ayuntamiento de Valencia.

L’exalcaldesa de València Rita Barberá torna al consistori municipal amb un retrat elaborat per l’artista Luis Massanosi que es penjarà aquest dimarts a la vesprada en les dependències d’alcaldia on avui dia es troba el despatx de Joan Ribó.

El quadre de Barberá estarà exposat al costat del de Clementina Ródenas, alcaldessa de València de 1989 a 1991, seguint així l’ordre cronològic dels retrats en els quals apareixen els diferents alcaldes de la ciutat.

El retrat es va encarregar fa dos anys i mostra a una Rita Barberá vestida de blanc, a diferència dels seus tradicionals vestits en color roig, en una imatge que serà la més gran de la galeria amb unes mesures de 146,6 x 110 cm.

Segons el propi artista, l’obra està inspirada en tècniques de Picasso alhora que mostra diferents objectes personals de la popular alcaldessa com el seu collaret de perles. A més, per a inspirar-se ha utilitzat diferents fotografies d’aquesta cedides per la pròpia família de Barberá els qui han donat el vistiplau al retrat.

L’encàrrec a Massanosi, pressupostat en 15.600 euros, ha sigut una excepció i és que el retratista únicament accepta treballs amb posat de la persona protagonista.