La avenida del Mediterráneo de Javea destrozada por la borrasca que ha desbordado el río Gorgos
La avenida del Mediterráneo de Javea destrozada por la borrasca.

La borrasca Gloria ha assotat fortament el municipi de Xàbia i és que a més de l’onatge que ha arrasat amb la zona del port i l’Arenal, el municipi ha viscut el desbordament del riu Gorgos al seu pas per la localitat.

La força de l’aigua ha provocat el desbordament en dos punts: l’accés a la zona del Barranc de Lluca i el Pont de Llavador, la qual cosa no solament ha portat al tancament viari sinó també al desallotjament dels veïns del Camí Barranc i dels dos càmpings de la localitat els ocupants de la qual han sigut portats fins a una sala polivalent del Portal del Clot habilitat per Creu Roja.

L’Ajuntament de Xàbia s’ha vist obligat a prohibir el pas per tots els accessos dels camins que travessen el riu per a evitar accidents i víctimes mortals. També s’han tancat els accessos a la franja litoral de la Caleta, l’Arenal, la Marina i La Grava amb el tall del trànsit de l’Avinguda del Mediterrani (Primer Montañar), Jaume I (a l’altura del port), Via Augusta, Gènova, Ultramar i els carrers Bolonya i Milà.

La imagen puede contener: automóvil, árbol, planta, cielo, exterior, naturaleza y agua
Accés de Xàbia tallat per la Policia Local.

BOTIGUES ARRASADES I EDIFICIS DANYATS

La forta intensitat del temporal també ha causat importants danys materials en els passejos marítims de la localitat alacantina. Alguns restaurants de l’Arenal han vist com les seues terrasses han quedat completament destrossades pel vent i la pluja tal com pot veure’s en els vídeos de nombrosos testimoniatges.

A més, els comerços de la zona del port també han quedat devastats per la borrasca amb cristalls trencats, aparadors destrossats i agranes arrasats.

La imagen puede contener: exterior
La sala d’exposicions Casa del Cable en el port de Xàbia destrossada pel temporal.

També edificis municipals com la biblioteca Duanes del Mar o la sala d’exposicions de Casa del Cable han sigut uns altres dels grans perjudicats i hauran de ser restaurats després del temporal.