cyclo

El Circuit Ricardo Tormo celebra aquest cap de setmana la tercera edició de les 24 hores Cyclo Circuit. Dos dies de competició en els quals el motor queda de costat per a donar pas als ciclistes

El dissabte 1 de juliol a partir de les 13:30 més de 120 equips partiran des de la recta de meta a disputar el desafiament de les 24 hores Cyclo Circuit. El Circuit Ricardo Tormo batrà així el rècord amb més equips per a enfrontar-se a una prova de 24 hores. Mai a Espanya, sobre un circuit permanent hi ha hagut tants equips. Homes i dones en equip o en solitari entre els quals es troben el pilot de Fórmula 1 Roberto Merhi i el de Superbike Xavi Forés.

Des dels solitaris fins als equips de 8 integrants, els ciclistes tindran davant sí els 4.005 metres de corda per cada volta. Completar el major nombre de quilòmetres serà el seu objectiu, rodant a relleus durant el dia i la nit.

La carrera té rang de Campionat d’Espanya d’Ultraciclismo i prova puntuable per a la Copa del Món de l’especialitat. Encara que no tots els participants aspiren al títol. Molts equips tenen com a objectiu acabar la prova, mentre que uns altres tractaran de millorar la marca de l’any passat.

Quant a la marca a batre el resultat de la primera edició segueix sent la referència. L’equip “Desafie Titànic-Mister Biker” va aconseguir els 960 km amb un equip de quatre ciclistes. Enguany hi ha més candidats en doblegar pràcticament la participació el que deixa la carrera molt oberta. La previsió meteorològica anuncia màximes moderades de manera que el rècord és l’objectiu d’algun dels equips.

Marxa Bicircuit i Criterium d’Handbike

A més de la cita de resistència en la matinal del dissabte se celebrarà la marxa Bicircuit. A partir de les 10:00 hores, i per primera vegada en el Circuit, tindrà lloc l’I Criterium Internacional d’Handbike que en tan sol uns dies ha completat la seua inscripció i que és una aposta de l’organització pels esports adaptats. Aquest esdeveniment s’ha realitzat els últims 11 anys a La Vall d’Uixó amb una creixent participació internacional. Amb l’objectiu d’oferir un traçat més adequat, segur i atractiu per als participants i espectadors, es trasllada a un circuit de renom mundial.

Els més joves podran rodar en el circuit en la pedalada popular que se celebra a partir de les 11 del matí on pares i fills podran gaudir amb les seues bicicletes del traçat de Xest. És obligatori l’ús de casc i es podran adquirir les entrades en el propi circuit. En definitiva, les 24 hores Cyclo Circuit són una gran festa del ciclisme en el circuit, amb totes les mesures de seguretat a l’abast dels participants.