L’antiga fàbrica de bombes hidràuliques, Bombes Gens, que l’arquitecte Cayetano Borso di  Carminati va projectar en 1930 s’ha convertit en seu de la Fundació Per Amor a l’Art després de quasi dos anys de rehabilitació i ampliació que li han retornat la seua antiga esplendor. Un treball realitzat per un equip d’arquitectes format per Annabelle Selldorf, Eduardo de Miguel, i Ramón Esteve, des del màxim respecte per la memòria del lloc.

En esta primera fase, la Fundació inaugura la seua nova seu posant en funcionament el Centre d’Art, que ocupa les cinc naus restaurades del mateix i el Centre de Coordinació de l’Equip Wilson (dedicat a la recerca de malalties rares). Es reserva per a una segona fase, a inaugurar a la tardor de 2017, el refugi antiaeri de la Guerra Civil, el jardí posterior, el celler del segle XV i l’edifici de nova construcció que es destinarà a finalitats socials.

Paral·lelament a esta fundació s’ha inaugurat el nou restaurant gastronòmic de Ricard Camarena, que se situa a l’entrada d’este emblemàtic contenidor cultural.

Camarena aposta d’esta manera per una proposta renovada i ambiciosa que harmonitza a la perfecció amb l’entorn en el qual se situa. La fusta, el ferro forjat i la rajola carabista són una constant en este nou restaurant que compta amb una cuina més àmplia totalment oberta a la sala, un sostre que recorda a un cel estavellat, un servei de bar elegant i confortable; i nombroses obres d’art que recorden al comensal que la nova casa de Camarena es troba en un lloc fora del comú. Tot açò es completa amb la cuidada proposta gastronòmica que li ha valgut conquistar a la Guia Michelin, que de ben segur es replantejarà augmentar-les en la pròxima edició.