Ribó: “Estem oberts a una taxa turística flexible”

L'alcalde de València ha indicat que cal parlar amb tot el sector i arribar a acords des de posicions consensuades.

Tasa

“L’Ajuntament de València estudiarà la denominada taxa turística, que hauria de destinar-se per a promocionar el turisme sostenible i subsanar l’increment d’algunes despeses que generen els i les turistes, com per exemple, les de neteja”. Així s’ha referit l’alcalde Joan Ribó, que ha afegit que “hauríem de plantejar-nos este pagament amb flexibilitat, perquè no és el mateix un municipi de l’interior que un altre del litoral, o entre uns barris i altres. I també cal diferenciar entre un apartament turístic o un hotel, on es generen llocs de treball”.

“La taxa turística es un assumpte que hem d’anar treballant”, ha explicat en assegurar “que la Generalitat ha d’establir les ordres corresponents perquè els diferents municipis puguen desenvolupar-la o no, segon els seus interessos”. “No és el mateix València que Canet de Berenguer, o Benidorm; el turisme no és el mateix i per tant l’aplicació d’esta taxa es pot plantejar de maneres diferents”, ha aclarit.

Per altra banda, l’alcalde ha indicat “que cal parlar amb tot el sector, i arribar a acords des de posicions consensuades, tot i que no és el mateix un apartament turístic que un hotel, doncs que en un hotel es consumeix més, i també es genera molt més llocs de treball que un apartament turístic”.

Pel que fa a la destinació d’eixa taxa, Joan Ribó ha considerat “que una part important ha de contribuir a la promoció del turisme, sempre pensant en una sostenibilitat, que ha de implicar un equilibri i no un creixement indefinit, i un altra part per a subsanar les despeses generades pel turisme”.