presupuestos
Joan Ribó durante la rueda de prensa en la que presenta los presupuestos municipales para 2020. EFE/Manuel Bruque

És qüestió de dies que el president del Govern, Pedro Sánchez, anuncie qui formaran la nova cartera de ministres. L’alcalde de València, Joan Ribó, ja està preparat per a la constitució del Govern de l’Estat i encara que assegura que el desbloqueig polític «és una bona notícia per al conjunt d’Espanya», té clar que estaran «atents perquè es complisquen les inversions que València precisa».

«Són temes fonamentals, que nosaltres treballarem. Estem esperant saber qui s’encarrega dels Ministeris d’Hisenda i de Foment per a sol·licitar una entrevista i parlar d’aquests assumptes», ha afegit.

Entre les actuacions que l’alcalde reivindica ha citat «les necessàries inversions en matèria d’infraestructures ferroviàries, històricament deficitàries, com és el túnel passant, el canal d’accés i l’estació definitiva de l’AVE. També, l’assumpció del deute per la Copa Amèrica en la Marina de València, tal com s’ha fet amb esdeveniments similars de projecció internacional per a Espanya, com les Olimpíades de Barcelona o les Expos de Sevilla i Saragossa», ha afegit.

Així mateix, s’ha referit a «la injecció pressupostària necessària quant a mobilitat i transport públic per a l’àrea metropolitana de València», que tal com ha assenyalat, «ha de ser equivalent a la de les altres grans àrees metropolitanes com Madrid, Barcelona o les Illes Canàries».

«Com a alcalde de València, done la benvinguda a un govern de progrés per a Espanya», ha conclòs Joan Ribó, «però vigilant que la nostra ciutat siga tractada com mereix».