L’alcalde de València, Joan Ribó, ha oferit a la Generalitat Valenciana grans espais de la ciutat per a procedir a la vacunació massiva contra el coronavirusEls casals fallers, els poliesportius o els centres educatius són alguns dels espais proposats.

Ribó ha assegurat que el consistori posarà “el que faça falta” per a ajudar en la campanya. A més, no descarta enclavaments de renom a la ciutat com el Palau de Congressos o Fira València.

Durant la presentació de la nova flota d’autobusos de l’EMT, l’alcalde ha explicat que estan “a l’espera” del que dicte Sanitat. Encara es desconeix si la vacunació es realitzarà en xicotets espais diversificats per València; o si per contra, es recorrerà a grans àrees per a crear centres massius de vacunació.

L’edil ha recordat que l’Ajuntament ja va proposar els casals si la Conselleria de Sanitat optava per xicotets espais. Per contra, en el cas de requerir llocs amplis, Ribó ha proposat, a més dels ja citats, oferir llocs com el Jardí del Túria.

LES PLATGES DE VALÈNCIA SEGUIRAN OBERTES

Joan Ribó també ha avançat hui que les platges de la ciutat de València seguiran obertes. A pesar que s’havia debatut sobre el seu possible tancament per a evitar aglomeracions, Ribó ha descartat la mesura.

Segons l’alcalde, el tancament de les platges suposaria concentrar “molt més a les persones en altres zones”. “No és bo tancar massa coses. El que és imprescindible és que tots complim les normes, però tancar coses per tancar-les sobretot a l’aire lliure, a mi no em sembla una bona pràctica, em sembla poc pensat”.

“La platja si la divideixes en 4 metres quadrats, caben unes 40.000 persones. Si aquestes persones els impedeixes anar a la platja, estàs concentrant molt més en altres zones”, ha assegurat. “En aquests moments és molt important que zones com la platja puguen estar obertes a xiquets i majors per a passejar“, ha puntualitzat.