Joan Ribó «encén» la primera Oficina de l’Energia de València

L'entitat situada en el barri d'Aiora ofereix servei d'informació i assessorament energètic gratuït a tots els veïns de la ciutat

Oficina
Interior de la Oficina de la Energía de Valencia.

Ahir a la vesprada va tenir lloc l’obertura oficial de la primera Oficina de l’Energia de la ciutat de València. L’alcalde Joan Ribó amb Alejandro Ramón Álvarez, regidor d’Emergència Climàtica, i Carlos Sánchez, director de la fundació València Clima i Energia, van ser els encarregats de realitzar l’«encès» de l’Oficina.

Ribó va ressaltar que l’Oficina de l’Energia és «un espai únic, la punta de llança del que vol ser la transició energètica a la ciutat», al mateix temps que va destacar que es tracta d’un projecte «que pertany a tota la ciutadania». Un punt de trobada i informació en el que el més important «són les persones que ho componen», des dels treballadors fins als veïns que cerquen assessorament. Per això, el contacte directe entre treballadors i ciutadans i ciutadanes és fonamental, ja que amb l’Oficina es «podrà fer barri, comunitat i ciutat».

L’Oficina de l’Energia, pionera en la Comunitat Valenciana, naix amb l’objectiu d’apoderar a la ciutadania per a la transició energètica i en lluita contra el canvi climàtic. S’aposta per un nou model energètic de ciutat en el que la democràcia, les energies renovables i el dret a l’energia de tots els veïns i veïnes són clau.

Situada en el barri d’Aiora (carrer José María Haro 9-11), ofereix a tots aquells veïns informació i assessorament sobre la transició energètica; des de consells sobre com reduir la factura de la llum fins a assessorament per a reformar la seua casa o instal·lar plaques fotovoltaiques.

L’Oficina està oberta al públic de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 15h a 20h i el dissabte de 10h a 14h.