Ribó alerta de
El alcalde Joan Ribó en el pleno extraordinario del lunes 11 de mayo.

L’àmbit social i l’oci és el que més està causant els brots de coronavirus a Espanya i València no és una excepció. La ciutat està vivint un increment notable dels casos havent superat el centenar en els últims 14 dies. Davant aquesta situació l’alcalde de València, Joan Ribó, ha plantejat el tancament de l’oci nocturn.

En declaracions arreplegades per les Províncies, Ribó ha assenyalat que el “preocupen molt les festes de nit”. A més, ha afirmat que si depenguera d’ell “l’oci nocturn de la ciutat ja estaria tancat”.

No obstant això, se tracta d’una mesura que depèn de la Conselleria de Sanitat. D’aprovar-se, València seguiria el camí de la localitat de Gandia. Allí els locals d’oci nocturn romanen tancats després de notificar-se 78 casos pel brot d’una discoteca.

Els hostalers reclamen a Ribó que no assenyale de forma injusta

Les pimes de l’oci, integrades en la Coordinadora Hostaleria dels Barris de València, consideren desafortunades les declaracions de l’alcalde. Asseguren que el primer edil ha valorat de forma parcial i arbitrària el conflicte dels rebrots.

Han reclamat a Ribó una anàlisi rigorosa del problema i que no estigmatitze ni assenyale de forma injusta. En la mateixa línia, recalquen que és imprescindible diferenciar els rebrots produïts en activitats socials dels vinculats exclusivament a locals d’oci.

“És injust i arbitrari assignar els rebrots de les celebracions multitudinàries a l’activitat dels locals d’oci promovent el seu tancament. Som l’únic mur de contenció enfront de l’oci descontrolat”, asseguren.

De la mateixa manera, demanen que des del Consistori s’actue contra tota mena de conductes irresponsables. Sobretot davant les festes il·legals, els botellones i altres celebracions espontànies i multitudinàries que se celebren en la via pública.