EMT
GRAFCVA8546. VALENCIA, 17/10/2019.- El alcalde de Valencia, Joan Ribó, al inicio del pleno extraordinario sobre la estafa de cuatro millones de euros que ha sufrido la Empresa Municipal de Transportes (EMT). EFE/ Ana Escobar

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat responsabilitats a CaixaBank per considerar que no va custodiar com devia els quatre milions d’euros relatius al frau a l’EMT. El líder de Compromís en el consistori municipal ha assenyalat que l’entitat bancària haurà d’afrontar el requeriment de devolució dels diners que “estava custodiant”.

A més, Ribó ha expressat la seua opinió quant a l’actuació del banc assegurant que considera que aquest no va seguir els protocols deguts i no va comptar amb les mesures de prevenció necessàries per a evitar el desviament del capital a Hong Kong. Preguntat sobre quin està sent la resposta de CaixaBank, l’alcalde ha assegurat els responsables de l’entitat bancària estan estudiant el cas.

Joan Ribó també ha assenyalat com a responsable a la treballadora implicada i ja acomiadada de l’EMT en valorar que considera “normal” la citació judicial d’aquesta perquè “si no s’hagueren falsificat signatures no s’haguera pogut produir el frau”. Ribó ha explicat que “ara el jutge decidirà les seues responsabilitats” encara que considera que “hi ha indicis claríssims de culpabilitat”.