Ribera

(Com. Premsa).- El Departament de Salut del Vinalopó lidera el rànquing dels Acords de Gestió que, com cada any, estableix la conselleria de Sanitat per a tots els Departaments de Salut. Una comparativa que mesura més d’un centenar d’indicadors relacionats amb l’atenció prestada al pacient i la correcta utilització dels recursos. Els Departaments de Torrevieja i Alzira, també gestionats per Ribera Salud, ocupen la segona i quarta posició respectivament.

La Conselleria de Sanitat ja ha comunicat als departaments els resultats provisionals del rànquing corresponent a l’activitat de 2016 en el qual Vinalopó ha obtingut la primera posició amb una puntuació de 68,26 punts. Per la seua banda, el Departament de Salut de Torrevieja ha aconseguit la segona posició amb una puntuació final de 63,92 punts i, La Ribera, es posiciona en quarta posició amb una puntuació de 61,31 punts.

Els resultats dels tres Departaments en anys anteriors han sigut excel·lents, sempre encapçalant el rànquing, fins i tot amb indicadors més exigents que en la resta de Departaments. Estos resultats constaten que els centres de lGrupo Ribera Salut s’han consolidat en la millora de la qualitat assistencial que ofereixen als pacients, tant en Atenció Primària i Atenció Hospitalària.

Per a la direcció del centre “els acords de gestió són un eficaç mecanisme de control per a garantir el compliment dels objectius marcats en el Pla Estratègic de la Conselleria de Sanitat, i ens sentim molt satisfets de formar part d’esta avaluació. El resultat obtingut en les concessions administratives i en els altres departaments púbics de salut, demostra la gran labor que realitzen tots els professionals en la cerca de l’excel·lència, i posa de manifest que tots contribuïm per a mantenir i millorar el nostre model sanitari públic”.

L’objectiu bàsic dels Acords de Gestió radica a aconseguir una major eficiència en el servei públic sanitari. Entre els principals objectius que perseguix es troba el fet de respondre a les expectatives de la població, potenciar la promoció i prevenció de la salut, millorar els resultats de salut i l’accessibilitat, realitzar una gestió adequada de la demanda i consolidació d’estàndards clínics, millorar la seguretat del pacient, disminuir la variabilitat, amb una gestió eficient dels recursos, sostenibilitat econòmica i garantia en la qualitat de la informació i amb plena orientació al pacient.