Luz verde a la Cabalgata de Reyes de Valencia: así llegarán Melchor, Gaspar y Baltasar
Cabalgata de Reyes de Valencia, / VISIT VALÈNCIA

Amb 2023 trucant a les portes, la Cavalcada de Reis ja ha eixit a concurs per a decidir les entitats que participaran en el recorregut del 5 de gener. Això sí, per a aquest Nadal, la Cavalcada recuperarà el seu recorregut tradicional. En conseqüència, València deixarà arrere les temptatives de 2020 i 2021, amb les seues respectives polèmiques. Per a 2023, la capital del Túria es predisposa a centrar-se en l’itinerari normal.

L’itinerari que donarà principi al carrer Navarro reabocar, l’habitual punt de partida de la Cavalcada de Reis. El trajecte freqüent dels Mags d’Orient pansa per Porta de la Mar, els carrers de General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i Marquès de Sotelo.

Si no canvia res, els Reis Mags continuaran sent Guillermo Serrano, Felipe de los Ángeles i Oumaro Djakité. Per tant, en recuperar l’itinerari habitual previ al 2020, es preveu que les seues majestats d’Orient finalitzen el recorregut al balcó del Ajuntament de València on dirigiran unes paraules al públic assistent.

La Cavalcada celebrada en 2021 va estar marcada en tot moment pel Covid. En conseqüència, a causa de la crisi sanitària no es va poder celebrar amb normalitat aquesta tradicional celebració nadalenca.

Per això, en 2022 l’Ajuntament va decidir traslladar l’espectacle a la Plaça de Bous. Les entrades per a la Cavalcada, que van ser a càrrec de Cultura Festiva, es van esgotar en menys d’una hora.