Felipe VI:
El rey Felipe VI durante su discurso en los 33º Premios Rei Jaume I.

La Llotja dels Mercaders de València ha acollit hui els Premis Rei Jaume I. El Rei Felip VI ha sigut el responsable de presidir la 33ª cerimònia per a fer lliurament dels guardons.

El monarca ha sigut rebut als peus de la Llotja per representants de la societat civil i política de la Comunitat Valenciana. Entre ells ha destacat la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; la consellera de Sanitat, Ana Barceló; l’alcalde de València, Joan Ribó; o el president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, entre altres.

Felip VI a la seua arribada a la Llotja al costat de l’alcalde de València, Joan Ribó.

«Hui com sempre, però amb més urgència que mai, és temps de ciència», ha declarat Felip VI. Aquest ha defensat «una política científica decidida i de llarg abast». També ha advocat per impulsar «una societat connectada amb la ciència i les tecnologies».

El monarca ha reconegut que en el sector científic nacional encara «queda molt espai per a la millora» i ha remarcat que ha sigut la pandèmia la qual «ha accelerat aquest avanç». «Hui podem sentir-nos orgullosos d’Espanya i del nostre esforç col·lectiu, que ens converteix en líders internacionals de vacunació».

«Estem orgullosos dels nostres homes i dones de ciència que, durant dècades d’investigació bàsica generen el coneixement necessari que ha de derivar després en nous productes i serveis que milloren la vida de les persones», ha confessat.

El Rei fa lliurament dels Premis Rei Jaume I.

AIXÍ SÓN ELS PREMIS REI JAUME I

En total s’han lliurat sis guardons que han reconegut la labor d’empresaris i científics. Cadascun d’ells està dotat amb 100.000 euros i una medalla d’or. Es reconeixen com els premis de major prestigi per a l’activitat realitzada a Espanya i és un dels millor remunerats del país.

Els Rei Jaume I es concedeixen a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball i que han desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya. Els candidats sempre són nominats per terceres persones i han d’acreditar les seues qualitats. A més, els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l’import del premi a la investigació i l’emprenedoria a Espanya.

GUANYADORS DELS PREMIS REI JAUME I 2021

  • Premi Rei Jaume I Investigació Bàsica 2021. Licia Verde
  • Premi Rei Jaume I Economia 2021. Antonio Cabrales
  • Premi Rei Jaume I Investigació Mèdica 2021. Eduard Batlle
  • Premi Rei Jaume I Protecció Medi Ambient 2021. Fernando Valladares
  • Premi Rei Jaume I Noves Tecnologies 2021. Nuria Oliver
  • Premi Rei Jaume I a l’Emprenedor 2021. Benito Jiménez