El rei afirma a València que les empreses familiars són una “referència econòmica i local”

Don Felipe ha anunciat que tornarà per a presidir els premis Rei Jaume I en el qual serà la seua tercera visita a la capital del Túria en dos mesos.

Rey

Felip VI ha afirmat avui a València que les empreses familiars són “una referència econòmica i social” i “una vertadera guia per a continuar avançant” pels valors que representen i la confiança que aporten en un context en el qual “cal aprendre a conviure amb la incertesa”.

El rei ha pronunciat aquestes paraules en el XXI Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, que reunirà durant les dues pròximes jornades a 700 empresaris en la capital del Túria i que matí clausurarà el president del Govern, Pedro Sánchez.

El monarca ha reconegut que les empreses familiars “han identificat als valors com un dels seus principals actius, perquè són, precisament, la clau de la confiança”.

El Cap de l’Estat també ha subratllat que vivim moments de “incertesa” en el qual sorgeixen reptes cada dia i per això “les empreses familiars són un estímul i una vertadera guia per a continuar avançant”.

El Congrés Nacional de l’Empresa Familiar inaugura hui a València la seua XXI edició amb un acte presidit per Felipe VI. El rei és el responsable d’obrir el fòrum, en el que s’espera l’assistència de més de 700 empresaris, acompanyat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de l’Institut d’empresa Familiar, Francisco Riberas.

El Palau de Congressos ha sigut l’espai triat per a albergar estes jornades en les que també estan confirmades les intervencions del líder del Partit Popular, Pablo Casado, i el president del Govern, Pedro Sánchez, qui clausurarà el congrés el dimarts a la vesprada.

El Congrés de l’Empresa Familiar, que recala a València per segona vegada en la seua història, s’ha convertit en el fòrum empresarial més important d’Espanya i un dels més destacats del món. El lema triat enguany és “Compromesos amb el futur” i enllaça amb un dels objectius principals de l’IEF, posar en valor i reivindicar l’aportació de les empreses familiars al desenvolupament d’Espanya, la seua contribució a la construcció de l’estat del benestar i el paper fonamental que les mateixes han desenvolupat durant la crisi i la recuperació.

Després de la inauguració oficial, la jornada de hui continuarà amb la conferència del president de Mercadona, Juan Roig, titulada “Orgull de ser empresari”. A continuació serà el professor Raj Sisodia, co-fundador de Conscious Capitalism, qui tancarà la jornada matinal amb la seua dissertació sobre “Capitalisme Conscient”, o “com crear un món en el qual tots importen i tots guanyen”.

La jornada vespertina començarà amb la representació de “Hits, el millor de Tricicle”, a la qual seguirà la taula redona: “El paper clau de l’Empresa Familiar durant la crisi i la recuperació”, en la qual intervindran Simón Pedro Barceló, co-president de Barceló Corporación Empresarial, Marc Puig, president de Puig, i José Manuel Entrecanales, president d’Acciona, moderats per Hilario Albarracín, president de KPMG a Espanya.

La comida para llevar de Mercadona llega a diez tiendas de Valencia