Ribó i Gómez cerquen un pacte ‘de cinema’ per a València

L'alcalde de València, Joan Ribó, i la portaveu del PSPV-PSOE, Sandra Gómez, han iniciat aquest matí en el Teatre Rialto les converses per a formar el nou govern municipal

Un pacte ‘de cine’ per a València. Després de les friccions de les últimes setmanes, l’alcalde de València en funcions i número 1 de Compromís, Joan Ribó, i la portaveu del PSPV-PSOE, Sandra Gómez, s’han reunit hui per primera vegada després de les eleccions del 26-M amb l’objectiu d’iniciar les converses que permeten aconseguir un acord per a formar govern.

El teatre Rialto de la ciutat, a pocs metres de l’Ajuntament, ha sigut l’escenari triat per a iniciar les converses. Passades les 10.30 hores, hora prevista per a aquesta trobada, Ribó i Gómez posaven somrients davant la premsa i feien callar amb dos besos les tensions sorgides després d’un supòsit malentès entre tots dos polítics, la unió dels quals és necessària per a aconseguir la majoria absoluta i que el consistori valencià mantinga un govern progressista.

Una trobada que, tal com va explicar el propi alcalde el dijous, és previ a l’inici de les reunions de la comissió negociadora. De fet, Compromís va nomenar dimarts passat la seua comissió negociadora, formada per quatre persones, el PSPV estava previst que ho fera ahir perquè hui poguera produir-se la primera reunió. “I després començaran les reunions de la comissió negociadora. Una cosa absolutament normal”, va apuntar davant els mitjans el candidat de Compromís a la reelecció.

Respecte a la seua relació amb la portaveu socialista, Ribó va negar que no siga fluida: “El problema -ha dit- és que hi ha hagut un error d’interpretació en aquest tema. Crec que el tema s’ha arreglat, tindrem la reunió corresponent i ens posarem a negociar”.

Cal recordar que Sandra Gómez va decidir no acudir a una trobada amb Joan Ribó dins de la ronda de contactes amb els grups polítics del consistori en cerciorar-se que, prèviament, havia sigut convocada la portaveu del PP i després d’haver anunciat una reunió sobre la formació del govern que, no obstant això, Ribó va dir no haver-se ni plantejat.