Un retrat centenari de la dona valenciana

Un llibre repassa l'evolució de la vida de les valencianes en més de 200 fotografies pertanyents a l'arxiu del col·leccionista Rafael Solaz.

‘La dóna valenciana, 1870-1970’, un llibre que repassa l’evolució de la vida de les valencianes en més de 200 fotografies pertanyents a l’arxiu del col·leccionista i autor de la publicació Rafael Solaz.

Imatges, datades entre 1870 i 1970, que recorren un segle de canvis en la vestimenta de les dones, les tradicions, les festes, el treball…

Fotografies, la major part d’elles, de persones anònimes, de diferents edats i estatus social

I com diu l’autor, no són persones il·lustres, però sí són persones per ser recordades, perquè formen part de la nostra història.

El llibre també aborda la incorporació de la dona al món de les festa, les festes de carrer o les falles, jugant un paper important, però secundari, que ha anat evolucionant

Un reflex de la pròpia societat en paraules literals del propi Solaz, qui també es deté en la diferència entre viure a la ciutat o en l’àmbit rural.

I és que, un segle d’història dóna per a molt, però una de les lectures d’aquest recopilatori és l’evolució positiva en favor del col·lectiu femení

Un exhaustiu treball plasmat en 240 pàgines i 225 imatges, fruit d’una cuidada selecció i amb un objectiu. Sens dubte, una visió històrica ordenada de forma cronològica. Una crònica visual de la vida de moltes valencianes que convida a la reflexió.