plástico

Si fa tan sols unes setmanes sonava la veu d’alarma per la trobada de fem i plàstics en el punt més profund de l’oceà hui la contaminació torna a ser notícia per via doble. D’una banda coincideix amb la realització d’un boicot al plàstic d’un només ús dels supermercats i per una altra amb l’alerta llançada pel jurat dels Premis Jaume I els qui asseguren que la pol·lució generada a les ciutats suposa una “seriosa amenaça” per a la vida marina.

Així ho ha afirmat este matí a València el president executiu dels Premis Rei Jaume I, Javier Quesada, durant la lectura de la declaració sobre la “Preocupant salut dels oceans” que ha tingut lloc abans d’arrancar la reunió de la qual eixiran els noms dels guardonats de la XXXI edició.

Esta declaració, donada suport pels 88 membres del jurat de els quals hi ha 19 premis Nobel, ha instat a tots els agents públics i privats a l’adopció de “mesures eficaces” per a contrarestar la creixent pressió mediambiental a la qual s’uneix “l’impacte del calfament global, l’elevació de la temperatura mitjana de les aigües, la pol·lució de l’aire, la intensitat de l’impacte dels fenòmens meteorològics sobre les costes, entre altres”.

Boicot al plàstic que embolica els aliments

Ahir va arrancar la campanya llançada des del grup de Facebook Zero Waste España, una iniciativa que insta als consumidors a rebutjar qualsevol aliment dels supermercats que es comercialitze sota un embolcall de plàstic amb la finalitat de pressionar a productors i distribuïdors per a reduir la utilització d’aquests materials.

El repte, amb suport d’organitzacions ecologistes com Greenpeace, ja ha conquistat a nombrosos famosos que no han dubtat a mostrar el seu suport a través de les xarxes socials per a fer una crida i convertir aquesta iniciativa en un nou fenomen viral.

El boicot, de set dies de duració (del 3 al 9 de juny), coincidirà amb el Dia Mundial del Medi ambient de l’ONU que se celebra este dimecres 5 de juny i amb el qual enguany es pretén conscienciar al públic sobre la contaminació de l’aire, una anomenada a l’acció amb què ajudar a combatre un greu problema que afecta a milions de persones a tot el món.