Un restaurante valenciano se convierte en el más seguro de España frente al coronavirus

L’emblemàtic restaurant La Pepica de València s’ha convertit en el primer restaurant espanyol a obtenir el certificat B-Safe. Aquest segell acredita que l’establiment ha implantat un protocol de seguretat i mesures preventives per a mantenir el local lliure de coronavirus.

El certificat està gestionat per diverses empreses valencianes i expedit per RINA. Aquesta és una entitat de certificació acreditada internacionalment i present en 65 països. El segell garanteix la seguretat dels usuaris i acredita que La Pepica segueix les directrius sanitàries.

El restaurant fundat en 1898 obrirà de nou les seues portes en la platja de València dimecres que ve 17 de juny. Per a José Miguel Eroles, membre de la família i part dels gestors “en l’obertura volem que els nostres clients, tant els de sempre, com els nous que vulguen venir, se senten segurs i sàpien que hem treballat per a mantenir la seguretat. Hem fet un esforç per a fer-nos amb aquest certificat que permet acreditar que seguim tots els protocols”.

La directiva de La Pepica al costat del segell B-Safe.

Més de 100 anys d’història

En aquest sentit, la direcció de la Pepica reconeix que aquesta situació ha sigut excepcional tant per a ells com per a tot el sector. No obstant això, també estan segurs que podran remuntar.

“La Pepica es va fundar en 1898, l’any que Espanya va perdre Cuba i Filipines. Hem viscut totes les crisis del segle XX, tant les que han afectat a Espanya com les dues guerres mundials, la transició, la crisi del petroli, la de 2008… i hem sobreviscut mantenint la mateixa família”. “No deixarem ara que el Coronavirus ens impedisca seguir”.

La Pepica va plantejar un ERTE per als seus 47 treballadors i a partir del 17 de juny s’incorporaran 30. El pròxim 1 de juliol està previst que s’incorpore la totalitat de la plantilla.