La cuarta ola empieza a coger fuerza en la Comunidad Valenciana

La Comunitat Valenciana notifica en la setmana del 22 al 28 més contagis que en la setmana anterior. Durant els últims 7 dies, la Conselleria de Sanitat ha notificat un total de 1.057 positius, que contrasten amb els 983 de la setmana anterior. Aquestes dades, continuen sent millors encara que els oferits en la segona setmana de març. Aquest augment dels contagis arriba en un moment delicat amb la mirada posada en la possible quarta ona.

Malgrat l’augment en el numere de contagiats, la incidència acumulada contínua sent la mes baixa d’Espanya, 28,5. La incidència acumulada continua amb el seu descens, però ha vist com el ritme de baixada es reduïa en comparació amb altres setmanes.

La xifra oferida en la jornada del diumenge, dia 28, manifesta un total de 157 positius. Aquesta quantitat és la més alta des del diumenge 7 de març, quan es van notificar un total de 162. El total setmanal de positius, 1.057, ha vist com ha augmentat respecte a l’anterior setmana, on va haver-hi 983.

Els morts també pugen

Un altre de les dades a tenir en compte és el de morts, que durant aquesta setmana augmenten als 73. Aquest valor també puja en comparació amb la setmana anterior, en la qual va haver-hi 64 morts. Durant la setmana, la Comunitat ha registrat la jornada amb més decessos des de fa dues setmanes, un total de 18el dia 25. No es registrava una quantitat similar de morts en una jornada des del dia 11 de març.

Aquest augment de les dades coincideix amb el pont de Sant Josep, per la qual cosa fa pensar en l’efecte de la Setmana Santa. De moment, la Comunitat es troba en una situació favorable, però l’alarma se centra en les reunions socials de les pròximes festivitats.

El lleu augment en les dades ha arribat en un moment en el qual altres autonomies estan en ple repunt. Sembla que la situació epidemiològica s’ha revertit, i això ha fet sonar les alarmes.