ave

Renfe disposa ja dels trens amb els quals prestarà el seu anunciat servei d’AVE ‘low cost’. Aquest arribarà uns quants mesos abans que al desembre de 2020 arribe la liberalització del transport de viatgers amb tren, que obrirà aquest sector a la competència.

Així ho ha anunciat Isaías Taboas, president de l’entitat, que ha afirmat que això suposa un gran avantatge, en disposar del material rodant per a donar el servei i no haver d’encarregar la seua compra. Aquest, de fet, és un dels principals desafiaments per als nous competidors que els vulguen fer front en el mercat ferroviari.

Durant la seua intervenció en el ‘Executive Fòrum’, Taboas va descartar que la companyia vaja a llançar un AVE ‘low cost’ des del principi vaja a pèrdues. L’objectiu és “que tinga un marge, encara que siga xicotet, i que guanye diners, encara que no siga molt, des del primer dia”, va indicar.

Renfe considera que el principal nínxol de mercat del seu AVE ‘low cost’ està en els viatgers que encara opten pel cotxe i l’autobús en lloc del tren.

El cost dels bitllets del nou servei encara està per determinar, encara que el president de Renfe va puntualitzar que ha de ser competitiu amb el que costen en l’actualitat les seues alternatives: viatjar amb cotxe o amb autobús, segons les seues dades, costa entre uns 30 i uns 50 euros si prenem com a referència un trajecte entre Madrid i Barcelona.

Les millors opcions per a viatjar a Sevilla i viure la final de la Copa del Rei