Renfe estudia conectar la Comunitat Valenciana y Galicia con un nuevo AVE
El tren Avlo llega a la estación de Joaquín Sorrolla en un viaje en pruebas. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

Connectar la Comunitat Valenciana amb Galícia és el pròxim repte de Renfe. La companyia ferroviària estudia posar en marxa una connexió d’alta velocitat que una Espanya d’est a oest. Aquest nou AVE arrancaria primer a Alacant encara que es treballa perquè posteriorment puga arribar a València.

Així ho ha anunciat aquest matí el director d’Alta Velocitat de Renfe, Francisco Arteaga, després de la arribada del primer AVE ‘low cost’ (Avlo) en proves a l’estació Joaquín Sorolla de València.

Segons ha comentat, el propòsit de Renfe és que aquesta connexió “puga operar al més prompte possible”. No obstant això, no serà una realitat fins que acaben les obres del túnel de Chamartín (Madrid) i entre en funcionament.

La nostra intenció sempre ha sigut connectar el nord amb el sud a través d’aqueix túnel que serà estratègic. En els nostres estudis està una connexió directa del mercat de Llevant amb Galícia i esperem poder fer-lo en el menor temps possible per a donar servei a una demanda que entenem que existeix”, ha assenyalat Arteaga.

RESTABLIRAN L’AVE VALÈNCIA-SEVILLA QUAN HI HAJA DEMANDA

D’altra banda, el director d’Alta Velocitat ha avançat el pròxim retorn de l’AVE València-Sevilla. No obstant això, ha assenyalat que es restablirà quan “hi haja demanda” pel que encara es desconeix la data.

“Quan vegem que la demanda està preparada per a aqueixa relació i d’altra banda, hi haja recursos disponibles, el nostre objectiu és recuperar-la”, ha explicat Arteaga.

La mateixa situació es repeteix amb la possibilitat d’establir un tren ‘low cost’ en el Corredor Mediterrani. Segons ha explicat, quan Renfe detecte l’existència d’una demanda del servei Avlo en l’eix mediterrani estaran “per a operar i satisfer la demanda que puga existir”.

RENFE ARRANCA ELS TRENS AVLO A VALÈNCIA

L’AVE ‘low cost’ que sí que entrarà en funcionament en qüestió de dies és el de València-Madrid. Dilluns que ve, 21 de febrer, començarà el servei d’Avlo amb un total de sis trens diaris, tres per sentit. Igual que l’alta velocitat convencional, el recorregut es realitzarà en al voltant de 100 minuts i pararà a Requena-Utiel i Conca.

Cada comboi de Avlo oferirà 438 places encara que no hi haurà cafeteria, substituïda per màquines d’autoservei. A més, els bitllets podran adquirir-se des dels 7 euros i seran nominatius excepte un pagament extra.

Respecte a la política d’equipatge, Avlo serà més rígid que Renfe. Gratuïtament només podrà viatjar-se amb una maleta de cabina i una bossa de mà (bossa o motxilla). Per a portar més equipatge haurà de contractar-se amb un cost addicional com succeeix en les aerolínies.