El barrio de Valencia con mayor presencia de coronavirus
Renfe arranca una huelga de dos jornadas: trenes afectados y servicios mínimos

El sindicat minoritari CGT ha convocat una vaga en Renfe durant dos dies d’aquesta setmana. Tant aquest dilluns com el divendres, de 0 a 23 hores en tots dos casos, els trens patiran alteracions horàries. L’objectiu és reivindicar una pujada salarial i concretar la jornada de 35 hores setmanals.

Des del Ministeri de Transports s’ha determinat els serveis mínims de caràcter obligatori. Amb això s’ha cercat assegurar la prestació de serveis essencials de transport ferroviari de viatgers i mercaderies.

Segons la resolució ministerial, els serveis mínims essencials s’estableixen en el 75% en hora punta als trens de Rodalies i en el 50% del servei habitual en la resta del dia. L’objectiu de fer compatible el dret a la vaga i el dret a la mobilitat. Des de Rodalia València s’han fet públics els horaris que s’aplicaran en aquestes jornades d’atur per a facilitar la mobilitat als viatgers.

En trens de Mitjana distància i Avant s’estableix una mitjana del 65% dels serveis habituals. En el cas dels trens de Alta Velocitat i Llarga Distància s’estableixen en el 72%. Respecte als trens de Mercaderies, circularan el 25% del servei habitual.

Mesures de postvenda

Per als viatgers d’AVE/Llarga Distància i Mitjana distància el tren de la qual estiga afectat pels serveis mínims i, per tant, no estiga inclòs en la relació que s’arreplega en la resolució, Renfe ha establit les següents mesures de postvenda:

  • Als viatgers afectats per trens suprimits se’ls oferirà, sempre que siga possible, viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat a l’adquirit.
  • Si no desitgen realitzar viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el seu bitllet sense cap cost. Les operacions d’anul·lació o canvi es poden realitzar en tots els canals de venda de Renfe.