Renault Retail estrena un espai innovador que amenitza les esperes dels clients

El concessionari de l'Avinguda Tres Cruces ha presentat la seua nova imatge amb una zona més moderna i tecnològica per als consumidors.

25

Un espai més còmode, modern i tecnològic per a esperar en els concessionaris. Este és el nou concepte que ha posat en marxa Renault Retail Group Llevant en l’Avinguda Tres Cruces de València, un lloc dissenyat per als clients més exigents que ja està en funcionament.

El nou espai de Renault suposa a més una revolució per a l’estalvi del temps dels clients. A més, este punt d’espera demostra que ja no només preval el producte sinó també en consumidor.

Hui dia el grup Renault Retail disposa de cinc centres entre València i Castelló amb més de 200 empleats. El seu mètode de treball és clar: ser un exemple a seguir per a altres concessionaris.

Actualment Renault es troba entre les tres marques de cotxes més venudes de l’any i lidera la venda de vehicles elèctrics. El seu objectiu és continuar creixent en qualitat per a repetir les xifres de venda i fins i tot superar-les en tancar l’any.

El sector de la automoción responde: ¿diésel o gasolina?