Els Reis Mags avisen de la seua arribada a Xàtiva amb emissaris

Els emissaris del Reis Mags estaran a la porta de l'Ajuntament de Xàtiva els dies 3 i 4 de gener per rebre les cartes dels xiquets.

REIS MAGS

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut un comunicat de l’oficina en Europa de SSMM els Reis Mags on s’avisa de la seua arribada a la ciutat. De resultes, els treballadors municipals ja es preparen per a rebre als Reis d’Orient. En el comunicat s’informa que els emissaris reials estaran a la porta de l’Ajuntament per atendre les peticions de les xiquetes i xiquets de la ciutat durant els dies 3 i 4 de gener, de 12 a 14h i de 17:30 a 19:30h. Els emissaris recolliran les cartes dels nens i els regalaran llepolies.

L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a Xàtiva està prevista per al 5 de gener. Durant el matí SSMM els Reis Mags visitaran la Residència Nova Edat i l’Hospital Lluís Alcanyís. Després de descansar una estona, baixaran des de Sant Josep fins a la Plaça de la Seu, on arribaran sobre les 17h. A la Plaça de la Seu, des de les 16h, hi haurà una festa de benvinguda amb l’actuació de l’Orquestra Salmagundi Clown. Quan arriben SSMM, els xiquets i xiquetes podran saludar-los i fer-se una foto amb ells que posteriorment podran recollir de forma gratuïta.

Aproximadament sobre les 18.30h es retiraran a per tal de preparar-se per al començament de la tradicional cavalcada. La cavalcada començarà a les 19.30h des de l’antic Cine Avenida i l’itinerari serà el mateix que els anys anteriors; recorreran l’Albereda fins a l’encreuament amb la Baixada de l’Estació, lloc on baixaran de les carrosses i tornaran al Betlem per ser rebuts per la Corporació Municipal i fer l’adoració. Per tal d’acomiadar a SSMM fins a l’any que ve, quan acabe l’acte es llançarà un castell de focs artificials des de la Glorieta José Espejo.

D’altra banda, l’Ajuntament informa que el Mercat Medieval s’inaugurarà el dia 2 de gener a les 13h i estarà obert fins al dia 6 a la tarda. Ocuparà, igual que l’any passat, Carrer Pi, Plaça del Mercat, C/ Noguera i C/ Caldereria.

El Betlem, principal atracció dels Nadals

Com ve sent tradició quasi obligada al calendari nadalenc, durant la primera setmana, el Betlem va rebre la visita de tots els centres escolars i instituts de Xàtiva. I aquest any també cal destacar la visita d’alumnes amb diversitat funcional de Cocentaina i l’Alcúdia de Crespins. Unes visites que han sigut més fàcils gràcies al canvi substancial que ha suposat el canvi de sol a les instal·lacions i que ha millorat la seua accessibilitat per a tots els públics.

El Betlem Monumental és el centre neuràlgic de Xàtiva durant aquestes dates, al voltant del qual giren un munt d’activitats i esdeveniments, com la batucada de la Bola, el concert de violí de mètode Suzuki que tindrà lloc demà dissabte 29 a les 12:30h, l’actuació del Cor Gospell, el Mercat de la Terra o el Xàtiva Christmas Brass de diumenge passat, que ha sigut la gran novetat musical d’enguany i que ha tingut un èxit de participació rotund.

També cal destacar el valor afegit que ha suposat l’arbre del COR en aquest escenari nadalenc, que ha contribuït a millorar, més si cal, l’estampa nadalenca situada a l’Albereda. Però encara queden molts dies de festa i una gran oferta d’activitats per a grans i menuts que brinden l’oportunitat de visitar el Betlem Monumental a tots aquells que encara no ho hagen fet o que vulguen tornar a repetir.

El Mercat Central revela què menjarem els valencians per Nadal