Era primera hora de la vesprada i amb escenari el port de València quan els tres reis mags, Melchor, Gaspar i Baltasar arribaven després d’un llarg viatge recorrent mig món a la Ciutat del Túria. Allí els més xicotets, amb nervis i expectació, van acudir a rebre a les seues majestats d’Orient. L’estrela més màgica els havia guiat fins a la ciutat per a saludar als més innocents que amb ganes esperaven al llarg de tot el recorregut. Alguns fins i tot van portar les seues cartes per a lliurar-les personalment i en mà al seu Rei preferit.

Després de l’arribada amb vaixell dels tres Reis Mags, Sara Larrazábal, FMIV els va rebre en nom de tots els xiquets i xiquetes de València. La ciutat havia preparat una cavalcada amb color, música i espectacle per a precedir com es mereix als tres personatges bíblics. Un gran nombre de carrosses van desfilar des de l’Albereda fins a la plaça de l’Ajuntament on mentre, el grup valencià Pop Corn, animava amb cançons a tots els xiquets i xiquetes des del propi balcó de l’ajuntament. Algunes de les carrosses ja són tradicionals tradicionals com les dels equips esportius de la nostra ciutat com el València CF o el Llevant UD La Cavalcada i altres noves, creades per a l’ocasió, sota la direcció artística de la Fam.

La cavalcada va comptar amb 12 companyies d’animació i teatre; un total de 36 carrosses, més de cent actors i al voltant de 400 figurantes. Junts van repartir prop de 10.000 quilos de caramels sense glútens. Amb tot això, i amb l’animació dels xiquets i xiquetes de València van arribar els Reis Mags a la plaça de l’Ajuntament una vegada allí Melchor, Gaspar i Baltasar des del balcó de l’emblemàtic edifici van oferir els seus discursos als més xicotets que escoltaven les paraules de les seues majestats. Els tres van coincidir en els seus consells on el més important era conscienciar de les necessitats de la resta de xiquets de món que no tenen les mateixes oportunitats ni recursos i necessiten de recusos bàsics.

L’acte va culminar amb la recepció dels Reis en el saló de cristall a tots els xiquets i xiquetes que volgueren pujar a conèixer-los.