Cuatro regalos de Navidad
Imagen de archivo del mercadillo navideño de la Ciudad de las Artes y las CIencias.

(SONIA GARCÍA).- La crisi del coronavirus  ha suposat un innegable colp dur per a les empreses i autònoms valencians. Per això, és important focalitzar les compres en els comerços de la Comunitat per a reactivar l’economia local. A aquest efecte, els governs municipals han posat en marxa campanyes per a impulsar l’economia i el turisme. Per part seua, moltes botigues de València estan oferint descomptes i sortejos ideals per a regalar aquest Nadal. Descobreix les millors idees i experiències amb ofertes especials.

Els empresaris i locals han passat un sot que encara deixa seqüeles. “Amb l’arribada del confinament, tot va parar”, explica Paco Tormo, responsable de la joieria Singularu de València. Molts d’ells s’han sentit abandonats. “Vam tenir molts problemes amb la venda al detallista. L’espai de la publicitat va desaparèixer. Quant a la part dels lloguers,  no ens van ajudar en res.”, lamenta Paco Tormo.

Aquells que han aconseguit resistir, han hagut de reinventar-se. La venda online, nous productes o descomptes són les principals estratègies que han utilitzat. Des de Madame Dynamit expliquen al digital 7 Televalencia la seua nova estratègia. “Les nostres sabates estan destinades a esdeveniments, per la qual cosa la crisi li ha perjudicat bastant”.  Per això, han llançat noves sabates “per al dia a dia, i no solament per a ballar”.  D’altra banda, la venda online ha servit per a compensar una part del descens de les compres. Elena Pérez, gerent d’UO, assenyala que la resposta de la marca davant la crisi ha sigut treballar en “més campanyes de màrqueting dirigides a la venda online”.

No obstant això, no tots els autònoms han pogut reinventar-se de la mateixa manera. Les activitats i experiències no han tingut les mateixes oportunitats. En paraules del membre de l’equip de The Yoga Box, Juan Montoliu,  aquest és un “oasi” per a fer el “reset diari”. Si escau, van haver de romandre tancats durant tot el confinament. “Fins a estiu no es reactive el negoci”, assenyala Montoliu. La nova normalitat va implicar reduccions d’aforament. Concretament, “a classes de 15 persones”, afig. Per això The Ioga Box ha llogat més classes i sales per a poder atendre a tots els clients.

CUATRO REGALOS DE NAVIDAD

Per a reactivar l’economia durant el Nadal, localitats com Torrent, Benetusser o Llíria, entre altres, han sortejat xecs regal amb una quantia determinada per a gastar en els establiments participants. Així mateix, per a reactivar el turisme, el president de la Generalitat, Ximo Puig va llançar un bo turístic amb un descompte del 70% en viatges dins de la Comunitat. Per part seua, grans marques espanyoles amb tendes a València estan oferint uns descomptes especials. No obstant això, en paraules de Paco Tormo, per als comerços “aquest Nadal estan sent de les més cares de la història”.

Singularu

Embene joies fetes a Espanya i compta amb més de 180 proveïdors espanyols. Ara mateix ofereix un descompte de segona unitat al 40%. Amb les joies de Singularu, “acceptaràs segur en el teu regal. Venem alegria”, assegura Paco Tormo. El dia de Nadal, Singularu presentarà “un descompte especial”. Fem sortejos. A més, la joieria ha creat un calendari d’advent en el qual altres marques “més grans ens donen els seus productes i els sortegem entre els nostres clients”, explica Tormo.

UO

Regals originals amb extra d’actitud. Els complements d’UO contenen missatges romàntics, alegres o reivindicatius… “que diuen coses que hauríem de dir més sovint. Amb el regal tens l’excusa perfecta per a fer-lo”, exposa Elena Pérez, responsable d’UO a València. La marca és reconeguda especialment pels seus calcetins, encara que també embene màscares, complements, accessoris i articles de papereria. Són el regal ideal perquè quan “et poses els calcetins que t’ha regalat la teua amiga, i posen eres la família que es tria, et fa recordar tots els moments que heu passat juntes en despertar. És la màgia dels calcetins”, sosté Pérez.

Per a aquest Nadal, UO té preparat un regal molt especial. La caixa Hey. Dins de la caixa es troba el regal comprat a la botiga, però es lliura amb una presentació molt original. Amb un “Missatge inspirador sobre la bona vida i adhesius de regal. Reps la caixa Hey a casa i és un moment sorprenent.  És super bonica”, segons narra la responsable d’UO.

The Yoga Box

Cuatro regalos de Navidad "made in valencia" para ayudar a la economía local
Una de les sales del centre i el vestuari de The Yoga Box.

La crisi del coronavirus ha provocat un increment en els nivells d’estrès. Un bon regal per als altres, o per a un mateix, és concedir-se una experiència relaxant. “No solament és venir a fer ioga, és viure una experiència en un oasi que et fa el reset diari. A més en aquest centre es practiquen diferents disciplines i s’ofereixen tractaments com a fisioteràpia, reiki, massatge tailandès, massatge esportiu, etc.

És un lloc amb una decoració molt bonica i tranquil·la. Hui dia ens ve molt bé”, expliquen des del centre. Compta amb professionals i “no personal trainers, com en altres centres o gimnasos”, explica Juan Montoliu, coordinador de The Yoga Box. El seu horari és molt complet, des d’al matí, fins a última hora de la vesprada. “Donem molta flexibilitat. Es paga una quota i pots anar a la classe que vulgues sense limitar-te a una data concreta. Serà quasi impossible que no puga anar”, exposa Montoliu.

Madam Dynamite

Cuatro regalos de Navidad "made in valencia" para ayudar a la economía local
Zapatos de Madame Dynamite.

És una marca de sabates de dona i home de pell amb disseny vintage d’alta qualitat reconeguda internacionalment. També té a la venda complements i accessoris swing. Té moltes vendes a l’estranger. “Els Estats Units i Austràlia. A Europa, Alemanya, Itàlia i  França”, són els països on més es venen aquestes sabates, segons confessa Mayte Ample.

Aquestes sabates d’estil retro “no es troben en una marca habitual”, afig Ample. Madame Dynamite està a València i ofereix fins a un 25% de descompte en les seues sabates per Nadal. Fins ara eren sabates per a esdeveniments socials o ball, però pel fet que es van suspendre els esdeveniments per la pandèmia, la marca ara llança unes sabates més casual. Això sí, amb la mateixa qualitat i comoditat.