La Generalitat ha habilitat el telèfon 96 342 80 99 i el correu electrònic aquarius@112cv.gva.es per a canalitzar totes les mostres de solidaritat que estan arribant de persones, entitats i col·lectius per a atendre als immigrants que arribaran a València a bord del buc Aquarius.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després de presidir la primera reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI), que estarà “mobilitzat permanentment”.

En el CECOPI es trobaven també presentes la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; i el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, així com representants de les entitats i organismes que participaran en l’operatiu d’arribada del buc Aquarius.

Després de la reunió, Oltra ha explicat que s’ha rebut “una explosió de solidaritat, de persones que volen ajudar, de particulars, empreses, entitats…,” que “són molt benvingudes, però les hem de canalitzar”.

Referent a açò, la vicepresidenta ha incidit que “hem de tenir en compte que les persones que van a venir en els pròxims dies, previsiblement per al cap de setmana, vindran físicament deteriorades, vindran cansades i psicològicament molt afectades i, per tant, les expressions de mostres d’afecte han de tenir en compte que aquestes persones tenen dret a la intimitat, al fet que, quan arriben, puguen descansar”.

Per aquest motiu, la Generalitat ha decidit “obrir un telèfon d’atenció a les persones que vulguen mostrar la seua solidaritat i col·laborar de la manera que siga “, ha explicat la vicepresidenta, qui ha aprofitat la roda de premsa per a advertir a totes aquestes persones que “no facen cas de missatges que es difonguen en els quals es demane diners o es demane qualsevol col·laboració que no siguen els canals oficials”.