Aquarius

El Aquarius de les ONGs SOS Méditerranée i Metges sense Fronteres que amb una nau de la Marina i una altra de la Guàrdia Costanera italiana viatgen amb 630 immigrants, arribarà previsiblement a València el diumenge al matí a causa del mal temps que va obligar al canvi de ruta.

La cooperant de SOS Méditerranée, Alessandro Porro i que viatja a bord del vaixell va explicar que ja han passat entre Sardenya i Còrsega i han posat rumb a València. Abans passaran per la illa de Asinara i així deixaran arrere **Itlaia.

Ha sigut precisament aquesta ruta la que ha retardat l’arribada dels refugiats a València ja que, a causa de les inclemències del temps, es va decidir navegar prop de la costa sarda per a emmagatzemar més subministraments per part de la Guàrdia Costanera itlaiana.

El Aquarius va iniciar el seu viatge cap al port de València dilluns passat a les 21 hores i navega amb una velocitat d’uns 8 nusos després de passar 48 hores detinguts a causa de la negativa d’Itàlia i de Malta d’autoritzar un port per a desembarcar.

El Aquarius porta ara a 51 dones, 45 homes i 10 xiquets, mentre que la resta ho fan repartits en el buc Orione de la Marina italiana i en la patrullera **Dattilo de la Guàrdia Costanera.

Un repartiment que es va decidir a causa del llarg viatge que havien d’afrontar després que el Govern d’Espanya oferira el port de València perquè arribaren aquestes 630 persones que porten 6 dies en un vaixell, al que se suma el viatge des de Líbia i, alguns d’ells, porten mesos esperant en els campaments libios.