cabalgata

La desfilada de la Cavalcada de Reyes de València repeteix l’itinerari de l’any passat, amb un recorregut de quasi dos quilòmetres, que s’iniciarà al carrer Navarro Reverter a les 18.00 hores i tindrà una durada aproximada d’una hora i quart. Encapçalada per la banda municipal i els capgrossos i gegants històrics de la ciutat, recorrerà la Porta de la Mar, els carrers General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i Marquès de Sotelo.

Està prevista l’entrada en la plaça de l’Ajuntament a les 19.00 hores, on els Reis Mags pujaran amb la grua dels Bombers al balcó del Consistori i dirigiran unes paraules al públic assistent. En acabar la desfilada, tindrà lloc un espectacle piromusical a càrrec de Pirotècnica Peñarroja, a ritme d’una peça musical.

PARTS DE LA CAVALCADA

La Cavalcada estarà formada per quinze seccions, amb la coordinació de la companyia La Fam, encarregada de la direcció artística. En primer lloc, l’obertura, amb la banda municipal i els cabuts i gegants històrics de la ciutat; la segona serà per a col·laboradors i convidats a l’arribada reial, que girarà al voltant de la lectura; la tercera comptarà amb el Patge Miquel, que estarà acompanyat de dos ossos, un d’ells gegant, de l’espectacle Àrtica de Sarruga Produccions;  i la quarta, protagonitzada per Herodes, que es desplaçarà amb una quadriga i estarà rodejat de soldats romans.

Els seguirà l’Àngel anunciador i el Naixement, l’Estrela d’Orient, l’Astrònom Reial, la Missatgera Caterina i els carters reials, la carboneria reial liderada pel Senyor Carbó, que s’incorpora enguany a la celebració, la carrossa del Rei Melcior (de color blau), la carrossa del Rei Gaspar (de color roig) i la carrossa del Rei Baltasar (de color verd). Tancarà la comparsa la carrossa llit ‘Al llit’, dissenyada per Marina Puche, que s’estrena este 2019 i amb la qual es convida els més xicotets a gitar-se prompte, i la fantasia de joguets.

Darrere del Rei Melcior es troba Pere Borrego, president de l’associació cultural fallera Na Jornada des del 2001; a Gaspar l’encarna Alfred Picó, actor i productor executiu d’Horta Teatre i coordinador de la Sala L’Horta, mentre que Mohamed Mboirick, president de l’associació Orriols Conviu, donarà vida a Baltasar.

Los juguetes que los Reyes Magos ya han agotado en Valencia