playas
GRAFCVA6382. POBLA DE FARNALS, 10/07/2019.-Varios bañistas pasan, esta tarde, junto a la señal que informa de la prohibición de bañarse en una de las playas de La Pobla de Farnals (Valencia), que ha sido cerrada este miércoles por superar los niveles de bacterias fecales. Ademas de esta playa siguen cerradas las playas de El Puig y Massamagrell. EFE/Manuel Bruque

Les quatre platges de la comarca de l’Horta tancades per la contaminació de les aigües fecals han tornat a reobrir-se al bany després de l’informe positiu emès per la Conselleria de Medi Ambient en el qual es declara que les mostres realitzades en la jornada del passat dimecres gaudeixen ja de bona qualitat.

L’ordre de reobertura ha arribat així als ajuntaments de El Puig, on havien dos platges contaminades des del dimarts, a més de Massamagrell i La Pobla de Farnals, tancades ahir en detectar-se que els nivells del bacteri fecal E.coli estaven per damunt del normal.

Els residus que apareixen en l’aigua són procedents de 20 séquies situades entre València i Sagunt de cases disseminades que no compten amb xarxes de clavegueram. Això fa que es dupliquen els nivells permesos del bacteri citat anteriorment en el mar. Tot això determina si ha d’onejar la bandera roja amb la seua conseqüent prohibició al bany.