Retro

El Saló Retro València obri des d’esta vesprada les seues portes fins a les 15:00 hores del diumenge amb un destacat programa per a l’afició mediterrània, que tornarà a gaudir de l’ambient vintage en el món del motor amb aquesta cinquena edició de la fira.

Esta nova cita ocupa 11.000 m/2 d’exposició, i altres 10.000 m/2 d’aparcament, amb capacitat per a uns 400 vehicles, i compta amb la presència d’uns 100 expositors. El públic podrà accedir al certamen pagant una entrada de 8 euros, mentres que els que s’animen a acudir en vehicle clàssic, disposaran d’aparcament gratuït interior i obtindran un descompte per a 2 persones.

Programa d’activitats

Retro València ha programat una interessant varietat de continguts per a esta cita, començant per un ampli stand de 700 metres que brindarà enguany un homenatge als cotxes de competició, recreant-se en aquest espai una de les proves mítiques, com és el Ral·li de Montecarlo, amb la col·laboració del club Hortaclàssics.

En eixe sentit, s’exhibiran diferents models històrics de competició, recreant-se un podium d’eixida de la famosa prova mundialista. Entre els models presents destaquen un Mini amb preparació Ral·li Montecarlo, un Trabant, un Alfa Romeo Scalino Gt 1300, de 1969 i colors Autodelta originals, un Alfa Romeo Giulia Tu de 1965, un Renault 5 Alpine Turbo de 1983, un Lotus Elan S3 o un Jaguar XK, entre uns altres.

D’altres proves de competició figuren un Peugeot 205 Ral·li amb preparació de baquets i barres, diversos Panda Raid, un Renalt 5 Gtt, preparat, i un WV Polo, que va anar safety car.

Homenatges a models que compleixen anys

Així, la fira festejarà el 50º aniversari del Renault Alpine 110, doncs en 1967 el Circuit del Jarama va albergar la presentació d’aquest model, que fabricava FASA Renault, motiu pel qual s’ha reservat un destacat stand, en col·laboració amb el Club Alpine València, on se situarà mitja dotzena de models d’aquest emblemàtic vehicle.

Este espai tindrà també diversos models de Renault 8, alguns en versió esportiva, i del R5 Alpine i R5 Alpine Turbo, per a commemorar els 45 anys del Renault 5. Els afeccionats podran adquirir diversos posters commemoratius i celebrar amb el club aquestes importants efemèrides.

A més, el llançament fa 60 anys del Seat 600 se celebrarà en Retro València. Per a açò està reservat un espai on, en col·laboració amb el Club 600 València, s’exhibiran diferents models d’aquest benvolgut utilitari espanyol dels anys seixanta.

Un altre stand destacable, a part d’estos homenatges, serà el dedicat als motors V8 americans des dels anys 60 als 80, amb exposició de mitja dotzena de models a capó obert, amb panells on s’apreciarà l’evolució, cilindrada i característiques d’aquestes màquines.

Tribut a la saga González

Este Saló tindrà a més un destacat acte doncs enguany es farà el reconeixement a Paco González i la seua saga, pilots de motociclisme de velocitat de la Comunitat Valenciana, igual que s’ha fet en els dos últims anys amb Adrián Campos (automobilisme) i César Gracia (motociclisme).

En estecas, es rendirà tribut al ja mort Paco González Sanchís, la cambra pilot espanyol per nombre de títols nacionals conquistats, amb deu en total, només superat per Ángel Nieto (23 títols), Jorge Martínez “Aspar” (12) i Benjamí Grau (11), i als seus fills: Paco González Romero, que també va ser campió d’Espanya en 125 cc, entre molts altres mèrits, o Luis, guanyador del Trofeu President i altres proves, i al nét Francisco González Yago.

A més, un stand exhibirà diverses motos de competició usades per la saga González, així com trofeus, records i fotografies dels seus anys laureados.

L’acte tindrà este divendres 13 a partir de les 17:00 hores, després de la inauguració del certamen, amb el lliurament d’una placa en el stand dedicat a tots dos pilots que exhibirà fins a cinc de les seues motos, diferents trofeus, fotografies i records dels seus anys en l’elit nacional. L’assistència està oberta a tots els afeccionats que ho desitgen.