Rajoy promet una pujada de les pensions mínimes i de viduïtat

El president del Govern adverteix que no es pot amenaçar la tranquil·litat dels pensionistes.

(EFE).- El president del Govern, Mariano Rajoy, ha avançat que els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 contemplaran una millora de les pensions mínimes i de viduïtat i concentraran les ajudes fiscals en l’IRPF para pensionistes i famílies i ha demanat que es respecte el model de revaloració actual.

Durant el seu discurs en el ple del Congrés en el debat monogràfic sobre pensions, Rajoy ha instat als grups parlamentaris a treballar “des d’aquest moment per a aconseguir un acord al llarg de la tramitació” dels Pressupostos que seran aprovats en el Consell de Ministres abans de finals de març.

Rajoy ha dit que les mesures sobre pensions que portaran els Pressupostos d’enguany és un “esforç addicional” que es pot fer “ara que la situació econòmica millora”.
No obstant açò, el president del Govern ha assenyalat que aquest esforç ha de ser “responsable”, la qual cosa significa “respectar el procediment general de revaloració de les pensions” que està sent un element determinant per a garantir la viabilitat del sistema als pensionistes d’avui i a les noves generacions.

Rajoy ha insistit que la sostenibilitat del sistema de pensions i el seu import depèn de l’ocupació, “que treballen moltes persones i que ho facen en ocupacions cada vegada millors”, i ha puntualitzat que “només si hi ha més gent cotitzant es poden pagar més i millors pensions”.

En aquest sentit, ha reiterat que és necessària una agenda de reformes que porte a créixer, a millorar la productivitat i a diversificar l’economia per a mantenir una comptes públics “sanejats”, poder avançar en la digitalització i en l’eliminació de traves administratives per a millorar el funcionaments dels mercats.

El president del Govern no ha detallat com seran les deduccions per a persones majors en la rebaixa de l’IRPF, que segons el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, tindran un rang d’edat “perquè les persones en arribar a una edat molt avançada” tenen uns “costos inherents de discapacitat majors”.