Presupuestos

L»Ajuntament de Rafelbunyol ha aprovat, en Ple, els seus comptes per al 2018 amb un pressupost que ascendeix a 7.355.000 euros, amb els vots favorables de l’Equip de Govern i del grup Independents Rafelbunyol.

Uns pressupostos que reflecteixen un augment de 477 mil euros respecte a l’any anterior. Pujada que ha sigut possible, sense incrementar els impostos directes als veïns i veïnes del municipi, gràcies a la integració en el pressupost dels ingressos procedents del Fons de Cooperació Municipal sustentats per la Generalitat Valenciana i la Diputació, així com per l’increment del nombre de places públiques de la Residència a càrrec de la GVA.

Hem elaborat uns pressupostos en els quals preval el benestar de la ciutadania, equilibrats i d’acord a la realitat del nostre municipi. Per açò, es preveuen augmentar els serveis, millorar les instal·lacions i fomentar la sostenibilitat de la localitat sense incrementar la pressió fiscal de les famílies que resideixen en el nostre municipi” afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Una de les principals novetats resideix en el capítol d’inversions amb una dotació de 610.000 euros, 158.500 d’ells procedents de fons propis més les ajudes de Diputació i PPOS, destinada a les obres de finalització del poliesportiu municipal en el qual es contempla la construcció d’una pista poliesportiva, la creació d’un local social, un camp de futbol 7 i així com la coberta de l’existent camp de futbol.

També s’ha creat una partida de 180.000 euros per a la construcció de la nova retén de policia i una altra de 50.000 euros destinat al “Plan Fuentes” d’estalvi energètic, partida que ha sigut possible gràcies a l’estalvi aconseguit pel descens de la despesa l’enllumenat públic durant el 2017.

Es manté una partida per a prestacions socials situada en 167.400 euros, incloent les despeses de Mancomunitat, que ha permès l’atenció mensual de 54 famílies de la localitat en risc d’exclusió social.

A més s’augmenten les partides de Cultura i Esports amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania una programació estable i variada, concorde a tots els públics i sectors. D’igual manera, s’incrementa la partida d’Educació, i es rebaixen les taxes de l’Escola d’Adults amb l’objectiu de fer que l’Educació siga Universal i es fomente el seu fàcil accés a qualsevol edat.