Dèsset hores d’operació és una xifra que pot impactar però no si es compara amb quinze anys d’espera. Este és el temps que Rafa, un jove de 29 anys amb una identitat que no ha volgut revelar-se, ha estat esperant per a canviar el seu aspecte físic i viure en el cos que anhelava des de l’adolescència: el d’un home.

Aquests anys assegura que no han sigut fàcils i és que, segons ha reconegut en la roda de premsa celebrada a l’Hospital IMED de València, mentres se sotmetia a un tractament hormonal de tres anys ha sigut víctima d’una problemàtica social en la que li ha faltat el suport familiar i ha tingut dificultats per a trobar ocupació.

Ara Rafa porta dos mesos de vida normal com a home encara que a causa de la intervenció encara té una activitat sexual limitada. Esta intervenció, considerada com una fita sanitària de la Comunitat Valenciana, va incloure en una única operació la faloplastia, la retirada de genitals interns femenins, mastectomia i una masculinització facial.

Esta reassignació de sexe de dona a home ha estat dirigida pel doctor César Noval, el mateix responsable que l’any passat va realitzar a l’Hospital Quirónsalud València una reassignació completa de sexe d’home a dona on va reconstruir mames, vagina, clítoris i feminització facial.

El Black Friday de Valencia pone en juego un viaje a Japón, Laponia o Chile