La Comunitat continua un lunes más con el proceso de vacunación. Estos son los ciudadanos que recibirán la dosis esta semana
Un valenciano antes de recibir la vacuna contra la covid en la Comunitat. / Efe

La vacunació massiva contínua en la Comunitat Valenciana. Aquesta setmana continuaran rebent la vacuna les persones entre 74 i 70 anys. De totes elles, falten una mica més de 10.000 -de les quasi 440.000 que conformen aquesta franja- per rebre la primera dosi. Aquesta franja d’edat està sent immunitzada amb Janssen i Pfizer.

D’altra banda, es continuarà amb les segones dosis dels ciutadans entre 70 i 79 anys. Un 43% d’aquesta franja té ja la pauta completa. Aquesta setmana també continuarà la vacunació en els valencians de 60 i 69 anys. Alguns d’ells rebran una segona oportunitat després de no haver pogut acudir a la primera cita.

Al mateix temps, es prosseguirà amb les persones entre 69 i 65, les que falten per rebre la primera dosi. En total, dels quasi 600.000 sexagenaris de la Comunitat Valenciana hi ha 350.000 immunitzats amb una dosi. Aquests rebran la segona 12 setmanes després a l’ésser amb AstraZeneca.

També s’està vacunant a pacients amb condicions de risc de patir covid greu com a pacients oncològics o persones que han patit un trasplantament d’òrgan sòlid. Per a aquests valencians s’estan destinades les dosis d’ARN missatger de Moderna.

Quan rebran la vacuna els valencians de 55 a 59 anys?

D’aquesta forma, aquesta setmana es finalitzaria la vacunació en les persones entre 70 i 79. Gràcies a això, el dilluns 19 de maig es començarà a vacunar a una nova franja: 59 a 50 anys. Per a les persones nascudes entre 1962 i 1951, Sanitat ha reservat 100.000 dosi. Segons ha comunicat aquesta Conselleria, la vacunació començarà per ordre descendent.

Aquestes persones rebran una notificació per SMS o una trucada amb la informació sobre quan i on han de vacunar-se.

Arriben més dosi de Pfizer a la Comunitat

Mentre els centres continuen amb la vacunació dels ciutadans, la Comunitat ha rebut més vacunes de Pfizer. En total s’han lliurat 188.370 noves dosis de la vacuna a la Comunitat, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal.

De totes aquestes, 65.520 dosis arribaran a la província d’Alacant, a la de Castelló 28.080 i a la de València 94.770. Les Forces i Cossos de Seguretat han custodiat el trasllat de les vacunes al seu lloc de destinació, segons arreplega Efe.