Sanitat comienza a administrar la tercera dosis de la vacuna contra el coronavirus
Una persona mayor recibe la tercera dosis de la vacuna contra el coronavirus.

La Generalitat Valenciana pretén fer un nou pas en la vacunació contra el coronavirus. La Conselleria de Sanitat estudia la possibilitat de començar l’administració de la tercera dosi aquest mes d’octubre. L’objectiu és arrancar la campanya de vacunació de la grip acompanyada de la dosi de reforç contra la Covid-19.

Així ho ha anunciat aquest matí la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Aquesta ha visitat les obres del nou edifici oncològic de l’Hospital Provincial de Castelló, una infraestructura que estarà acabada en 12 mesos.

Segons Barceló, la campanya de vacunació arrancarà el dilluns 24 d’octubre. No obstant això, de moment la dosi de reforç només s’administrarà a majors de 70 anys. No obstant això, la franja d’edat podria ampliar-se encara que la decisió dependrà del Consell Interterritorial.

A pesar que en un primer moment no tornaran els vacunódromos, Barceló ha assenyalat que “mai es descarta res”. Per això, en un inici la vacunació es realitzarà en els centres de salut. Segons la consellera de Sanitat aquests “són els que tenen els registres de les persones que s’han de vacunar de la grip i de les quals es determine que han de ser vacunades amb la tercera dosi de reforç”.

D’altra banda, Barceló ha fet una crida perquè es vacune la població que encara no ho ha fet. En concret s’ha dirigit als adults de 29 a 39 anys, una franja amb un 22% de persones sense immunitzar. “A més, si en determinats espais es demanarà el passaport Covid, quedarien sense poder accedir a aquests”, ha conclòs.