Toni Gaspar, als seus 44 anys s’ha convertit en president de la Diputació de València en substitució de Jorge Rodríguez, caigut en desgràcia per la seua detenció en el marc de la ‘operació Alqueria’.

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, presideix l’Ajuntament de la localitat de Faura des de 2003, de manera ininterrompuda. Però fa 6 anys va voler fer un pas avant en la seua carrera política i disputar-li la secretària general del PSPV de la província de València a l’actual ministre de Foment, José Luis Ábalos, i després la candidatura a la presidència de la Generalitat a Ximo Puig. En ambdues ocasions va perdre.

Encara que el seu currículum està quallat de càrrecs públics que ha anat exercint al llarg de carrera. Fins al dia d’avui ha sigut el responsable d’Hisenda i Assumptes Taurins de la corporació provincial. Precisament, des d’esta última àrea, Gaspar va adoptar una mesura igualitària en acabar amb els regals d’entrades per a les corregudes de bous als “amics” del diputat de torn. Bufaven nous temps en la Diputació.

Pel que fa a la seua gestió en la delegació d’Hisenda, Gaspar va tancar l’any passat amb un superàvit de més de 34 milions gràcies a l’augment dels ingresos, però sobretot, a la contenció de les despeses i va reduir el deute provincial en un 19%.

El PSPV torna a apostar per un perfil jove per a dirigir la Diputació de València. En la seua designació ha pesat el seu coneixement sobre el funcionament intern d’un Ajuntament i el seu treball dins de la institució supramunicipal. Però sobretot que està allunyat de sectors, famílies o grups en el si del partit.