Valencia cierra los parques infantiles para evitar más contagios

En els últims dies hi ha hagut algunes modificacions sobre la quarentena a Espanya. Malgrat que el confinament segueix fins al 9 de maigel Govern ha aprovat algunes mesures que es posaran en marxa a partir del 27 d’abril, dia en què s’acaba la segona pròrroga de l’estat d’alarma.

Fa quasi dues setmanes es va posar en funcionament la volta al treball dels negocis no essencials. A més, durant l’estat d’alarma els adults han pogut eixir a realitzar activitats bàsiques com comprar, anar al banc o al centre de salut més pròxim. Però, quins canvis es veuran a partir del 27 d’abril?

Els xiquets podran passejar

Una de les decisions que més revolada ha causat en tota la crisi del coronavirus ha sigut permetre que els més xicotets isquen al carrer. Després que el Govern rectificara, finalment els xiquets sí que podran fer passejos.

A partir de les 9.00 hores de demà, els menors de 14 anys podran eixir a passejar com a màxim una hora. Podran jugar o fer exercici a menys d’un quilòmetre de casa, sempre que no siga al parc, ja que romanen tancats. A més, els xiquets han d’anar sempre acompanyats d’un adult, que podrà acompanyar a un màxim de tres menors. Aqueix adult també pot ser un germà o germana major.

Fer esport

De moment, cal esperar per a poder eixir a fer exercici en solitari. Encara no està permès fer esport en la via pública, malgrat que es va comentar aquesta possibilitat quan els xiquets pogueren eixir.

Volta al treball

Són molts els comerços que tornen a obrir el 27 d’abril. Per exemple, Seat ha confirmat que els seus treballadors tornaran de manera escalonada i se sotmetran a un test PCR per a assegurar que no tenen coronavirus. Una altra empresa que ha seguit el mateix camí és Nissan. Reobrirà les seues portes a Àvila i Cantàbria dilluns que ve, mentre que a Barcelona ho farà el 4 de maig.

Però no solament la indústria de l’automòbil torna a començar. El programa d’RTVE Masterchef reprèn els enregistraments de la vuitena temporada el dilluns 27. Totes aquestes mesures afectaran exclusivament els treballadors d’aquestes empreses, ja que les altres activitats laborals segueixen com fins ara.

A més, els bars i restaurants continuaran tancats. Això sí, està permès el repartiment a domicili. El mateix passa amb les perruqueries. Continuen tancades, però els perruquers i perruqueres poden oferir els seus serveis a domicili.

Sense molts més canvis

A banda de l’eixida dels menors de 14 anys, són pocs els canvis que afecten la població general espanyola. De la mateixa manera que fins ara, aquestes són les activitats que sí que es poden realitzar:

  • Compra de productes de primera necessitat com a aliments o medicaments
  • Anar i tornar del lloc de treball en cas que no es puga teletreballar
  • Visites a centres mèdics i farmàcies
  • Cuidat de persones en situació de vulnerabilitat
  • Anar a bancs i entitats de segurs
  • Passejos amb xiquets de no més d’una hora
  • Anar a tintoreries o altres serveis de neteja
  • Comprar la premsa en quioscos o papereries
  • Anar als estancs