e.coli

Les platges d’Almadrava, Torre Sant Vicent, Terrers i Heliópolis de Benicàssim que han romàs aquest dilluns tancades al bany després que la Conselleria de Medi ambient ordenés la seua clausura per la presència del bacteri I.coli, han sigut totes reobertes.

La Conselleria de Medi ambient ha anunciat que les platges d’Oropesa i Cabanes que aquest diumenge van ser tancades al bany pels mateixos motius ja han estat reobertes a primera hora d’aquest matí després dels resultats positius de les anàlisis.

Una de les possibles causes de la presència d’aquests bacteris es deu a la presència de les aigües de les tempestes dels passats dies els qui han pogut contaminar de forma puntual les platges ara tancades en temporada estival.

playa cerrada

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha lamentat la “deixadesa i desídia de la Conselleria de Medi ambient amb la seguretat sanitària dels veïns”, ja que l’avís va sortir divendres passat però davant la falta de comunicació, no es va fer efectiva fins a ahir diumenge.

Marquès ha afirmat que després de detectar-se la contaminació “la decisió ha estat ordenar l’hissat de la bandera vermella a les platges afectades, situar fulles informatives de la situació en els panells públics d’informació de les platges i traslladar aquestes mesures a la direcció general de l’aigua de la Conselleria”.

Així mateix, ha assegurat que l’informe de la Conselleria “es va signar el divendres a les 14.50 hores, i es va enviar per correu a un funcionari a les 15.17 hores, fora de l’horari d’oficina, sense garantia de recepció i sense contrastar que la informació hagués arribat”.

Segons paraules de l’alcaldessa, en tractar-se d’un comunicat d’urgència sanitària, aquesta havia d’haver-se comunicat de forma immediata via telefònica fos de l’horari de treball per alertar de l’emergència a la Policia.

Per aquest motiu, l’alcaldessa de Benicàssim exigirà responsabilitats a la Conselleria i presentarà una queixa formal per les conseqüències que podrien haver-se produït.

També ha anunciat que a partir d’ara, l’Ajuntament que presideix farà “de manera autònoma i privativa anàlisis setmanals per garantir que l’aigua de les platges de Benicàssim compleix sempre la normativa sanitària”.