Rototom
Les pluges no han generat desperfectes greus en el recinte del festival Rototom Sunsplash, que obri aquest dijous les seues portes a Benicàssim, encara que ja es poden visualitzar alguns despefectos com el desplome de xicotetes jaimas per l’acumulació d’aigua, a més d’haver-hi algunes zones ja entollades.

No obstant açò, aquest tipus de desperfectes que manquen de gravetat, no afectaran al festival, la programació del qual comença aquesta vesprada i que té previst obrir les portes del recinte a les dos de la vesprada.

Des d’ahir dimecres es podia veure com milers de persones arribades de 52 països van començar a instal·lar-se des del migdia en les zones d’acampada per a gaudir del festival de música reggae més important d’Europa.

De la mateixa manera han assenyalat que la pluja no va a generar cap tipus de retard en l’horari d’obertura previst i les activitats començaran com estaven programades.

A les cinc de la vesprada, la Reggae University estrena la programació del festival amb una anàlisi del paper de la dona en la indústria de la música en general, i del reggae en particular amb “I’m a rock. Women in Modern-Day Reggae and Dancehall”.

Aqueixa xarrada unirà els testimoniatges de l’exponent del dancehall jamaicà Spice; el de Koffee, i el d’Inés Pardo, una de les veus més especials del reggae europeu. Les tres actuaran aquesta nit en el festival.

La sessió obrirà amb la passada del documental “Les que faltaven”, de la directora valenciana Vera Carrión, un relat col·lectiu del que és ser dona en el sector de la música.

La primera jornada tindrà a més grans al·licients musicals com l’actuació de Julian Marley & The Uprising, Cocoa Tea ft Koffee i Ben Harper & The Innocent Criminals.