Rototom

El festival Rototom Sunsplash obri les portes del seu recinte de concerts a Benicàssim a la cuina del món i trasllada a la taula la interculturalitat i la fusió que integren la seua filosofia amb quaranta propostes gastronòmiques del 16 al 22 d’agost.

Enguany, compten amb la novetat d’incloure una àmplia varietat gastronòmica que constarà la presència de diverses cultures com l’africana i l’americana. Els països amb els quals s’explicarà enguany seran des d’Etiòpia, Senegal, el Marroc o Costa de Marfil, entre uns altres, els qui acostaran la cuina africana, mentre d’Amèrica arriben els llocs de restauració de Perú, Cuba, Jamaica o Argentina.

La gastronomia asiàtica viatjarà per Tailàndia, Japó i Índia, i Europa tindrà la seua representació amb les propostes d’Itàlia, Alemanya, Grècia i Espanya.

Enguany també destaca la cuina tradicional dels pobles andins d’Amèrica Llatina, amb l’oferta de papes a la huancaína o choclo amb formatge fos que acostarà Sabers de la Pachamama; l’aposta per la tradició de l’aperitiu i el picoteo a força de pintxos bascos i vermut casolà de la taverna L’Ultramarins, amb seu en l’històric i mariner barri del Cabanyal, o les saboroses salsitxes d’una altra taverna, aquesta vegada alemanya.

Rototom

Se sumen a aquest restaurant a l’aire lliure altres propostes de la terreta, com a arrossos amb sabor mediterrani, salazones, mariscs i peixos; tapes i gelats artesans. No solament açò, es disposarà a més de cuina vegana, biocrepes vegetarians, rebosteria saludable i sucs de fruites de Vegetarian Lover’s, copes i còctels naturals.

Completen el viatge gastronòmic de Rototom Sunsplash els llocs de cervesa artesanal, tres propostes cerveceras amb ànima de la mà de Castelló Beer Factory i Cannabeer, de Castelló i Segorb i la murciana Yakka.

Tres d’elles posen la directa cap al Rototom Sunsplash amb l’objectiu de conquistar paladars: L’Original (‘Brown Ale’), cervesa torrada amb tocs a pa horneado; L’Orada (‘Blonde Ale’) una rossa amb sabor intens a fruita exòtica com a mànec i maracuyá i La Imperial (‘IPA’), torrada amb matisos vermellosos i doble malt amb toc de cítrics.