El Festival Internacional de Benicàssim tindrà nous propietaris. Els promotors de l’Arenal Sound, David i Toño Sánchez, es troben tancant l’acord de compra del FIB amb un contracte que els permetria la seua explotació durant els pròxims 15 anys.

A falta de la signatura, el document de compra exclouria als nous propietaris d’assumir qualsevol tipus de deute del FIB encara que el mateix director del certamen, Melvin Benn, va assegurar durant la presentació de la 25ª edició que el festival arribava a les seues noces de plata amb uns comptes completament sanejats.

La decisió sembla haver-se pres després de les xifres registrades en esta última edició (114.000 assistents) on s’ha perdut una mitjana de 12.000 espectadors diaris, xifra que suposa unes 50.000 persones menys que en el FIB 2018 on van acudir a la cita festivalera 160.000 fibers.

Una vegada es produïsca la signatura, esta serà ja la tercera vegada que el Festival Internacional de Benicàssim canvia de propietaris. Els fundadors del FIB, els germans Morán, el van vendre a l’empresari d’origen irlandés Vince Power. No obstant això, el veterà festival de la Comunitat Valenciana va entrar en concurs de creditors en 2013 amb un deute pròxim als quatre milions d’euros entrant en joc Denis Desmond i SJM Concerts, dos promotors de festivals europeus, en comprar la majoria de les accions i permetre així la celebració de la 19ª edició.

Després de la compra, els Sánchez hauran de definir el futur del festival cara a la seua 26º celebració amb l’objectiu d’incrementar l’impacte econòmic, augmentar el nombre d’assistents i definir el tipus de públic al qual volen dirigir-se que en esta ocasió ha sigut 60% espanyol i 40% britànic.