El president de la Generalitat, Ximo Puig, nomenarà en els pròxims dies a Carolina Punset com a assessora comissionada per a assumptes europeus i iniciatives estratègiques.

Punset s’incorporarà al gabinet per a reforçar l’acció de la Presidència en les polítiques vinculades amb la Unió Europea, com la contribució a la potenciació del comerç exterior, les infraestructures estratègiques, la promoció de la imatge de la Comunitat Valenciana i la captació de fons europeus. Així mateix, prestarà funcions d’assessorament al president en altres àmbits en els quals Punset ha desenvolupat la seua activitat tant professional com política.

Carolina Punset (Washington DC, 1971) és llicenciada en Dret i especialista universitària en Cooperació Internacional per al Desenvolupament i ONG. Ha desenvolupat la seua activitat professional com a advocada penalista, perit judicial i com a lletrada de diferents organitzacions no governamentals.

Punset ha sigut tinent d’alcalde a l’Ajuntament d’Altea (2007-2015), diputada i síndica en Les Corts (2015-2016) i eurodiputada (2016-2019).