Puig
Ximo Puig en el Comité de las Regiones en Bruselas.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, viatjarà a Brussel·les aquesta setmana per a reunir-se amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmström, amb la finalitat de conèixer de primera mà les implicacions que pot tenir per a la Comunitat Valenciana l’acord entre la Unió Europea i els països integrants de Mercosur (l’Argentina, el Brasil, l’Uruguai i Paraguai) avançat divendres passat.

La reunió amb la comissària tindrà lloc dijous que ve i l’agenda del president a Brussel·les inclourà també una trobada amb el nou president del Parlament Europeu, David Sassoli, que es produirà el dimecres. A més, el president es reunirà també amb el vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Foment de l’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat, Jyrki Katainen, contacte que es produirà el dijous.

Amb caràcter previ i per a preparar la missió institucional en la capital comunitària, el president es reunirà amb representants de les organitzacions empresarials i dels sindicats, així com de les entitats agràries, i mantindrà reunions de treball amb els membres del Govern valencià amb competències en les àrees concernides pel preacord comercial aconseguit pels vint-i-vuit.

El president de la Generalitat vol obtenir informació directa per part els mandataris comunitaris sobre un acord que encara no ha sigut aprovat pel Consell i que encara no ha arribat al Parlament Europeu amb la finalitat de poder analitzar els efectes en els sectors productius de la Comunitat Valenciana del major acord comercial aconseguit per la Unió Europea. Acompanyarà al titular del Consell en el viatge a Brussel·les el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

A més, el president ha encarregat un estudi sobre l’impacte d’aquest acord a l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant, també amb la finalitat d’obtenir un diagnòstic rigorós de les conseqüències de la seua entrada en vigor en les relacions comercials de la Comunitat Valenciana i en el seu teixit productiu.